Thursday, 1 June 2017

moody

hai assalamualaikum guys..

Alhamdulillah dah enam hari kita berpuasa dalam bulan mulia ni kan...
how yours days guys??.. hope there is no problem la ye...
takde la yang duk buka periuk or curi-curi makan dalam toilet naaa...
sekejap je masa berlalu..
dah seminggu kita dalam bulan ni kan...

entah hari ni rasa hati nak merapu tu tinggi so buka diari ni kita menaip je la apa kita rasa kan..

Moody..
yup lately ni sangat-sangat moody
dont know why...
mungkin zati tau sebab tapi nak menafikan sebab tu..
I know that i am strong enough for all this...
umur dah dekat separuh abad tak kan tak kebal dengan mainan perasaan manusia...
tapi sekuat mana zati menolak sekuat tu juga la hati ni terkenang...
manusia.. konon kuat tapi sebenarnya rapuh..
bila kata kebal sekali di langgar hancur berderai..
full stop untuk semuanya ..
penat la..
sayang tu cuma mainan bibir.. tak de nilai...
hari ni sayang tinggi mengunung.. esok hilang ntah ke mana..
harini kau sahaja dalam hati.. esok kau mati tanpa bicara..
pergi tanpa alasan yang pasti..
cemburu..
ye zati cemburu....
mungkin sebab bukan nama zati yang disebut..
rasa nk putarkan masa.. malas nak percaya setiap satu ayat yang zati percaya dulu..
ye rasa dipermainkan..
sangat-sangat rasa..
mungkin ada alasan..
see masih nak sedapkan hati..zati please be realistik sikit... tak kan ada yang sayang tp dye buat perangai..
stop hoping for something that not for you my dear self..
dia terlampau baik cukup serba serbi yang kau takde...
tak kan dye nak kat kau yang ada je kekurangan ni...
sepuluh kali aku fikir sepuluh kali aku senyum pada diri..
terfikir betapa bodohnya aku percaya kata-kata manis...
tak cukup agaknya menyakitkan diri sendiri dulu...
sekarang kau duduk nengok semua benda yang kau harapkan hilang...
senyum zati..
cukup air mata u mengalir... kau cukup kuat .. sangat kuat...


zati kan dah okay... zati boleh ketawa boleh senyum
hai awak.. ketawa senyum tu cuma luaran awak..
yang dalam awak tahu??..
kalau awak nak tahu.. kalau zati boleh tunjuk dari muar sampai bp pon lom tentu stop air mata tu mengalir...

:)

till next post diari :)




maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Saturday, 27 May 2017

Sweet Escape

hai..assalamualaikum...

happy ramadhan al mubarak guys!..
semoga ramadhan kali ni bukan yang terakhir untuk kita semua k..
kumpul sebanyak mana pahala yang kita mampu k..

aiishhh lama dah x menaip makin tumpul fikiran nak menaip..
makin kurang ayat padu zaman muda mudi dulu nak di masuk kan ke dunia pink ni..
tapi tgn laju nak menaip,

so lets start with  my "sweet escape" dengan geng-geng PTPO 
PTPO tu apa??.. PTPO tu singkatan untuk Pembantu Tadbir Perkeranian Operasi.. singkatan nya KERANI je pun.. hihi.. 

boleh la dikatakan celebration kitaorang yang dah join SPAJ ni setahun.. tu bagi zati la.. tak taw la bagi yang lain-lain...
Alhamdulillah setahun berlalu dengan lancar moga tahun kedua make more memories and gain more experience for up coming adventures...
ceyywahh ayat cam acah-acahkan zati ni.. 

so lets start the journey....

weee..

tempat pilihan untuk sweet escape ni  opkos la melaka negeri tercinta... 
so in love with melaka... don't know why but in love .. mungkin sebab heritage, suasana or pape je la...

tak lama pun kitaorang ber"sweet escape" ni 
just satu hari setengah i think... 
lepas balik kerja rushing sangat-sangat sebab semua x pack pape lagi...

thanks akim and ecah yang sudi nak menjemput anak manja mak cik asmah ni dari muar.. 
much love guys... 


#teammuartangkak
sampai-sampai kitaorang check in hotel SYAZ MERIDIEN hotel..selesa la bagi aku 2 katil queen dengan harga RM127 untuk satu malam.. so kitaorang sempat siap-siap sambil tunggu #teampontian dengan #teamjb sampai.. 

cadangan kitaorang nak serbu #meebesenmelaka tapi oleh sebab ramai sangat orang kitaorang batalkan je cadangan kitaorang tu.. x sanggup la kita nak menunggu cam gegerl vacation lepas.. duk beratur panjang-panjang.. so kitaorang pun tukar la tempat makan... kepala takde fikir lain selain kedai Asam Pedas Claypot.. senang cari,makan okay and tempat xde la penuh sangat sesuai la untuk kitaorang yang nak berborak panjang...

ops sebelum lupa lets zati kenal kan #gengPTPO yang join sweet escape ni..

#teamtangkakmuar
first opkos la zati akim and ecah.. team tangkak muar.. maseh kim jadi driver aku ngan ecah ye,, next ko jadi lagi ye.. almaklum la ko cakap keta kitaorang ni comel-comel kan.. ahaha..
sori if sepanjang jalan aku bebel macam aku owner kereta.. Mohon ko tabah la layan kerenah aku yeee..  Akim tu dari PPID Tangkak, Ecah plak dari JPS Tangkak so kalau korang nampak dyeorang cakap je nama zati dyeorang kenal la kot..  ( kalau korang cakap x kenal aku siap korang) ahahaha...

next #teamJB #teamHQ empat orang dari jb 3 kumbang 1 bunga.. Amar, Ikin Cantik, Apip last but not least Jo.. betul ke nama dye Jo.. mohon aku x salah nama la ea.. almaklum la panggil ko aku so nama aku ngat-ngat lupa.. geng-geng ni dari HQ2 kat johor sana.. so hai bosss... ahaha.. Amar dari JKR HQ, Ikin Apip and Jo kalau x silap semua Pejabat Agama.. 

#teamJB
and trip x kan lengkap klo xde #teampontian.. Ambok and Syud.. alololo.. omey-omey je dyeorang ni.. sepasang je..paling last sampy tempat lepak malam tu.. Ambok JPS Pontian and syud JKR kulai





malam pertama kat melaka so bored.. sebab bukan malam minggu so xde pe yang intresting selain dari aktiviti bahan membahan kat meja makan.. 

muka ada senyum perut sudah kenyang

niat dihati nak main bowling..tapi..nengok gaya akak jaga tempat bowling malam tu aiishh jadi nyampah nak main.. nak nengok wayang??.. x maw .. so kitaorang decide duk lepak kat padang DP.. tapi sekejap je kitaorang terus pi Karok maklum la penyanyi-penyanyi profesional ramai weyh join trip ni... sapa-sapa nak booked roger je..zati sampaikan ke dyeorang.. ahaha..

dalam pukul 2 kitaorang sampy hotel and tidur timee...
tapi budak laki punya borak cam nak borak ngan kawan bilik sebelah kuat sungguh... 
dengar cerita pukul 4 baru nak tidur ye korang.. banyak betul story citer ye...
kitaorang yang gegerl ni siap-siap solat semua tidurr nyenyak dengan aman nya..



second day...

A famosa time...

x perempuan la kalau kitaorang bersiap takde lelaki tunggu ye x guys??..
so sorry wat korang tunggu lelama kat bawah..sapa suruh siap x kabo.. so kami siap-siap ala princess la jawabnya..so sorry korang

pukul 10 lebih baru check out and start journey ke A famosa.. 

sebelum tu perut sudah ada bunyi tarian naga so kitaorang stop breakfast + luncheon... 

Amar tido ke makan tu??.. 

lepas tu baru kitaorang sambung perjalan ke A famosa... lepas kenyang baru kereta laju maklum la driver semua dah kenyang..

tiket masuk ke taman tema air ni RM51 untuk dewasa termasuk makan tengah hari ye kawan-kawan
loker and pelampung tak termasuk dalam harga yang di sebutkan yee.. 
kitaorang ambil 1 loker besar dan 2 pelampung.. 1 loker besar tu RM18 and pelampung tu RM15 setiap satu.. 

bila dah masuk siap-siap semua so lets mandii.....
gambar x berapa banyak plak.. 
#sebabzatimalasnakdownloaddariwassapmasuklappy
akim hilang

ecah hilang

terasa cam mengembang plak dalam air


seriously cam cepat sangat masa berlalu masa kat dalam tu.. 
tau-tau dah dekat pukul 3..
siap-siap bersihkan diri makan so kitorang pun ready nak balik..
maklum la soknya kan posa so ada yang rushing nk blik nk join first terawih untuk ramadhan tahun ni...

Apip plak dah rindu dekat kereta dia yang duk tunggu dye kt exit yong peng.. huhu.. 


#gambarsyud


bunga-bunga

much love 💗💗😘😘


people change but memories remains the same...
will miss all the memories..
tq for the sweet escape..


mungkin lepas ni dah x sama macam yang ini.. 
thanks korang yang leyh terima zati jadi kawan korang..

till we meet again 
akhir kata video berbicara


video



much love ...
be strong little hearts.. 

:)



maaf terkasar bahasa.. senyum :)