Wednesday, 26 December 2012

aku

hai assalamualaikum..

hai kawan-kawan..
malam nie nak tulis short entry jew..
mungkin lebih tepat luahan hati..

aku sedar yang aku x secantik bidadari..
aku sedar yang aku x sebaik malaikat..
x sekaya bill gate.. xde pon harta bergunung gunung...
tapi...
aku manusia..
manusia yang ada perasaan sayang dan ingin disayang...
tapi...
setiap kali rasa sayang itu timbul.. 
rasa sayang tu x mampu nak kekal lama...
bukan sayang aku terpadam tapi rasa orang yang aku sayang.. 
aku pupuk sayang tu..aku jaga.. tapi ntah.. mereka yang sayang aku seolah-olah pergi..

aku sering telefon sebab aku rindu..
aku selalu mesej sebab aku nak ad selalu dengan kau..
hmm.. 
mungkin kau rimas dengan aku kan..
aku minx maaf.. 
kau dah malas nak layan aku...
hmm...
mungkin nie nasib aku...


sebab nie aku takut untuk terima kau.. untuk couple.. memang aku anggap kau lebih dari kawan aku..
aku dah start sayang kau..aku dah start rindu kau... 
sebab nie la yang aku takut
aku takut kau bosan dengan aku..dengan kerenah aku...dengan perangai aku
dan ni mungkin penyebab aku selalu kena tinggal..


menangis jalan terbaik..
mungkin aku nampak lemah tapi ini lah aku..bermain air mata..
bukan menagih simpati tapi mencari kekuatan...


p/s penaja :.. maskot tayar sayang pak cik .. :)


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Wednesday, 19 December 2012

sem 6 bermula

hye..assalamualaikum :)

hai assalamualaikum kawan-kawan.. apa khabar skunk nie??.. sihat??.. or suam-suam kuku??.. if suam-suam kuku makan ubat and rehat secukupnye ye kawan-kawan... make your life better and u will feel luckier.. erk.. apa kebenda la aku merepek meraban ni.. hehehe....

lately makin jarang buka lappy..makin jarang jenguk blog and makin jarang nak menaip macam nie. :).. makin sibuk dengan urusan pembelajaran dekat Politeknik tercinta nie :).. semakin mereadykan diri dengan subjek-subjek sem 6 plus satu subjek untuk sem 5 yang zati failed..aiishh macam nak menangis bila ingat lagi subjek tu.. if anyone x taw subjek pew yang zati failed lets read this.. :) entry best :)...

sem nie dengan 16 jam kredit zati amik 5 subjek yang agak berat la juga.. maklum la kan.. sem 6 sem akhir untuk mereka yang normal..ehehe..zati ni abnormal thats why sem 6 bukan sem akhir zati.. sem 7 sem akhir zati..so subjek pon makin berat makin adventure.. Fa3 financial accounting 3,audit and assurance,malaysian taxation 2,business research ngan business finance.. lima subjek yang di minta untuk memberi kerjasama.. :).. hope sem nie lepas dengan flying colour.. xdew lagi sangkut-sangkut :)...



dah start kelas..dah start pegang pensil and buku..dah start tekan kalkulator balik.. dah start baca audit..dah start main kejar-kejar dengan nombor... hope nombor yang dikejar x sprint laju-laju bab kepala still x dapat nak adapt lagi susana blaja.. :)..mungkin perlu seminggu dua untuk amik feel.. 

p/s penaja : wish me all the best in my study and thanks to spend your time here :D..

ada orang cakap aku x layak untuk berblog.. :D.. its okie.. lebih baik mencuba dari menyerah sebelum mencuba.. :D.. do comment so i can improve.. 

with love.. 
zatikarim :)






maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Sunday, 9 December 2012

akhirnye sangkut :'(

hye assalamualaikum..

hai assalamualaikum semua.. T.T
hmm.. hari ni entry agak sedih mungkin..
hmm...zati jatuh terduuk untuk result sem nie... semua serba x kena dengan result tu..arghhh... mata bengkak menangisi result tu untuk satu malam....
mungkin ramai yang cakap.. x malu ke zati nie duk update pasal result yang x seberapa tu...
bukan x malu kawan-kawan..tapi...
dah penat mulut menjawab soalan.. 
"ko lepas semua x??"
"ko dapat berapa?" and so on.. hmm mungkin kena rakam and hantar kat semua member-member...aiishh :)..

k lets begin the result :) 


okie sapa yang dah nengok jgn mengata.. hmm.
that my result and punca nangis.. :'(..
sem 7 i'm coming..hmm... 
mesti korang pelik napa nak sampai sem 7 just sebab satu subjek tu jew.. 

untuk pengetahuan korang main zati adalah akaun and kira nyew zati fail subjek teras untuk course zati.. subjek akaun ni start from fundamental.. then FA1 FA2 FA3 and FA4..so untuk sem 6 patutnye zati amik FA4..but...kerana kegagalan zati yang menyedihkan tu.. zati x leyh amik FA4.. okie that's so.. grrr :(.. sedih sangat...

camnie la gaknye rasanye kawan-kawan aku yang dah merasa fail untuk sem bawah-bawah.... tapikan... aku terkilan.. aku dah sem 6.. sikit lagi..waa~~

jatuh jauh sangat pointer aku tu.. aiisshhh HPNM pon jatuh terduduk dah tu.. bb tu hitamkan..sedih sangat..jam kredit tertinggi.. aiisshh

apa-apa pun thank you pada lect yang banyak bagi tunjuk ajar kat aku.. :) terima kasih sangat-sangat..aku banyak sangat berangan sebab tu aku dapat keputusan camnie.. its okie..aku akan cuba lagi sem depan :).. don't worry i will make sure that i finished it with smile.. :')

p/s penaja : teringat paper akaun haritu..duduk sebelah arif..amboiii,... laju je dye tekan kalkulator.. tertanya-tanya..sapa lagi yang sama nasib cam aku

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Saturday, 8 December 2012

fikir masa depan

hye assalamualaikum..

hai kawan-kawan..
apa khabar hari nie??.. hope semuanye masih dalam keadaan yang baik untuk terus tersenyum dengan senyuaman yang manis.. :D..
hujung-hujung minggu nie xdew apa nak wat :).. so berblogwalking and searching idea la nampaknye zati wat kan :). anyway thanks pada yang follow and comment kat entry zati.. :).. tq again... big clap for all of you..wee~~


wee that baby give big clap for you.. aiishh.. :)
secara khas nye tq ye kawan-kawan..even entry yang zati wat selalu xdew kena mengena ngan tajuk and somtime make all of you feel "err..apa minah nie merepek sila sepak 5 kali" hehe.. but seriously kadang-kadang ngah duk menaip..menaip dan menaip tetiba jem... tetiba jew stuck tu yang keluar ayat-ayat merapu,cinta dan sebagainyew.. :).. hehe..thanks kawan-kawan :)
zati dah nak abis belajar dah kat POLITEKNIK MERLIMAU melaka yang tercinta muaah..muah.. :).. another six month..hope it will finish on time and i will make my parents proud....
tapikan...
.
.
.
.
.
.
lepas abis belajar nak wat apa??.. okie sila jawabkan..please... buntu sangat dah...
niat dihari nak futher study...

 tapii... melihatkan pointer yang x seberapa takut xdew pulak ipta nak amik jadi penuntut kat tempat dyeorang..aiishh
kalau nak kijew...kijew apa yew??...
akauntan??
or
cashier  ..
okie please pilihkan ..please kawan-kawan.. :(
seriously sangat takut nak bersaing dekat pasaran kerja sedia ada... dengan lambakan graduan yang makin tahun makin meningkat..berpeluang ke aku amik tempat dalam pasaran kerja??..
agaknye macam nie la senior-senior pikir bila dah nak cecah sem akhir kan.. hmm..

aiishh... seriously ntah la..fikiran sekarang sentiasa berfikir untuk berubah tapi fikiran, hati dan anggota badan x nak berkerjasama secara baik... semua nak ikut kata masing-masing degil..
adoiiaii..umur dah meningkat but still agi x mampu nak mengawal emosi.. emosi yang sering terganggu kini.. harap x terbawa-bawa sampai ke poli nanti..hope it will end later.. :)

p/s penaja: kerja apa pun boley jajnji ianya halal and dapat bayar PTPTN :) x maw den kena blacklist hehe....

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Friday, 7 December 2012

kala ku bersedih :D

HAI..ASSALAMUALAIKUM..

hye kawan-kawan.. :D.. 
sihat ke tidak. :D. harap semuanyew sihat-sihat jew yew.. semoga semuanyew berada dalam keadaan baik...
aiisshhh ada habuk la kat atas tu...achuummm.. ehehe..asyik bersin jew..ehehe
idea lari-lari keluar masuk kepala nie..sekejap ada..sekejap xdew..aiishh pandai dye bergurau..uhuhu
sekejap ada sekejap xdew..cam chipsmore dah den raso.. ehehe
sodap nyeewww..


tetibakan terasa yang blog ni cam blog doktor cinta taw..ahaha.....bab lately asyik update soal hati jew..ehehhee...
kat fb malam nie zati nengok ramai duk update pasal gaduh la itu la..ini la.. semuanye look like ngah emo...
sbar kawan-kawan.. hidup ni memang cam tu.. dulu kita senyum mungkin sekarang kita kena hadapi dugaan.. :D..
lets kongsi-kongsi cara zati nak redakan emosi zati... ehehe but..kowunk jangan ketawa taw..  kadang-kadang dye cam xmasuk akal..ehehe

okie lets start...

mula-mula if zati ngah sedih ofcos la zati akan NANGIS :)...
itu benda yang mula-mula sekali zati wat... menangis satu terapi yang mampu membuatkan kita lupa tentang masalah yang kita hadapi.. melalu menangis kita mampu luahkan apa yang kita rasa.. zati selalu menangis bawah bantal.. uhuhu...nampak cam daq kecik kan..ehehe.. ntah la xtaw napa suke nangis dalam bilik bawah bantal.. maybe malu kot..ti orang nampak.. ehehe
yelakan dah besar-besar gembeng...cam dak kecik duk nangis-nangis..ehehe

see menangis pon ada khasiat taw.. :d.. so x pe la ifkita menangiskan.. :D

2. MAKAN..
makan... hal kedua zati akan wat... uhu..thats why la zati ni cumel cam panda.. ehehehe.. makan ni boleh wat kita lupa semua benda..  :D.. if tengah tension zati lagi prefer makan chocolate and "cekedis" ...heaven giler dpat makan.. bila mengunyah tu fikir sekali masalah tu.. kiranyew hancurkan masalah tu ngan cekedis tu.. :D.. mungkin nie macam kelakar bagi kamu..kamu dan kamu but kadang-kadang ianye menjadi taw.. :) kadang-kadang kita akan rasa puas dengan semua tu...
lagi satu punca zati makn time ada masalah kan kita selalu berfikir... so kita akan cepat lapar..so thats why la makan menjadi pilihan ketika ngah sedih :D..

makan-makan juga tapi kesihatan kena jaga yew :D
3. DENGAR LAGU 
ni lagi satu kegemaran bila kita ngah atau sedang di lamun masalah.. sumbat telinga dengan earphone and ignore semua orang yang ada kat sekeliling..thats so heaven u know.. everything cam xdew kat sekeliling kita..kadang tu zati pasang volume paling tinggi..pastu bila dah dengar lagu mesti lah menyanyi dengan suara katak zati nie kan.. :).. kuat-kuat and harap yang masalah tu akan hilang bersama dengan suara tu..lenyap and x kan muncul kembali.. :)..
4. JALAN-JALAN
ni pon best taw..boley release tension... :) xperlu jauh cukup la pantai yang menenangkan jiwa..dengan ombak.. :) mungkin mamupu buat kita kembali senyum dan ketawa.. lagi prefer keluar dengan kawan-kwan rapat yang mampu mendengar luahan kita and yang mampu buat kita lupakan airmata dengan gelak tawa yang ada :D.. pernah sekali menangis sesorang kat pantai.. hmm klebang jadi saksi aku luahkan perasaan kat angin malam.. :).. 

:)
5.ON9
if xmampu nak wat yang diatas on9 pon best..dapat borak-borak ngan kawan kat alam maya...dapat hupdate blog dapat lepas tension kat sini :D.. thats make feel calm :D

tapi sebenarnye penawar duka yang paling mujarab ialah mengingati TUHAN.. ALLAH..
menaji..sembahyang dan sentiasa mengingati dye.. tapi ingat jangan mengingatinye semasa kesusahan sahaja.. semasa kita ketawa pun kita perlu mengingatinye.. ingat la.. setiap yang berlaku ketentuannye..maka hanya dye sahaja yang mampu mengatasi kesedihan yang dye cipta untuk menduga kita.. :D

senyum selagi boleh untuk menutup kesedihan kerana x semua orang gemar melihat kita bersedih.. :)..



p/s penaja : jodoh rezeki dah segalanye dah ditentukan bukan perlu ditentukan  :)

jodoh kita dah ditentukan oleh Allah sewaktu kita berumur 4 bulan dalam kandungan ibu :D
(malaikat akan menulis semua rezeki,jodoh,nasib dan semua yang berkaitan dengan kita)

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Monday, 3 December 2012

aku serik..

hye assalamualaikum :D

hye kawan-kawan.. :D.. apa habaq??.. sihat ke idok.. hope semua sihat-sihat and happy selalu yew...aiishhh fuhh fuuuh...achuuummmm.. adoiiiiaiii habuk dah penuh dah..aisshhh labah-labah pon main kejar-kejar kat blog nie.. aiiishhh nak kena kemas blog nie.. maybe tukar colour x pon... tukar lagu jew kot..ehehe... 
lately typing selalu error.. idea selalu mati.. otak selalu jem... hati selalu berhenti untuk menaip.. mungkin mood menaip dah lari seribu batu jauh dari aku...
this really imagine me !!..ahahaha
super duper cumel and fat girl :P

aiiisshhh... jangan contohi ini budak..manyak maalaassssss... penyakit M menyerang tanpa ad pesanan tanpa ada signal..hehehe.. 

happy holiday...grrr...rasanye dah lambat kot nak wish..tinggal beberapa hari jew lagi cuti ni nak tamat.. anyway...cuti ni xdew g mana-mana pon stay umah and join kursus mengemukan dan menaikan berat badan yang sedia ada..ihikz..lagi beberapa hari result dah nak kuar...grrr...gegel plak badan ni nak tunggu result.. aiissshhh... wish me all the best ye kawan-kawan.. 1 more sem and i hope i will finished it .. :)


aku dah serik...
menunggu sesuatu yang aku sendiri xtahu apa yang aku tunggu....
aku serik bagi hati aku pada yang salah.. aku takut jika kali ni aku still bagi lagi pada yang salah aku x mampu lagi nak ubati hati aku yang dah luka parah tu nanti...

aku mengaku yang aku cepat jatuh cinta...cepat menghargai orang....cepat percaya kat orang.. and aku terlampau yakin pada sesuatu yang x pasti.. 
hmm..aku sering menunggu yang lama..aku sering bagi peluang pada yang lepas...


tapi kini aku nak jadi kuat..aku nak bergerak kehadapan tanpa toleh ke belakang.. konon-konon nak jadi worrior gurl yang x pernah tahu apa itu sakit hati..sedih dan air mata.. " konon-kon jew.. jap g orang sakitkan hati duk bawah bantal nangissss....uwwwwaaaaaaaaa" ehehehe  ...

yeahh..its really hard to admit that i'm single and i need something that can make me forget about asomeone call MAN... terasa malas nak berpka tentang itu.. 

tapi aku dah jatuh lagi mungkin... aiishh but  now kena jadi lebih berhati-hati.. lelaki... awal-awal kenal memang semuanye manis.. bila dah dapat "couple" semua kemanisan tu hilang...disedut lebah kot madu dyeorang nie.. aiishh....

sorry if now aku x leyh nak terima kau laju jew...mungkin aku perlukan masa...masa yang aku sendiri x tahu berapa lama.. berapa hari..berapa bulan..maybe tahun...uhuhu.. so if kau sanggup kau tunggu..kalau x..maybe kita x berjodoh...

:D..

p/s penaja : siapa agaknye jodoh aku kan..aiishh kan dah bagi alamat kat dalam mimpi..xsempat catit kew??.. penat dah menunggu.. :) please guna GPS yang ad dalam keta audi awak tu.. pleaseeeeee~~~...ehehehe

berangan je aku nie..
k till the next post luv u all..
:) wish izzati karim all the best in life and smile alway zati..
even you are not the pretty women but you are the cute and nice person..
be yourself and smile.. :) 


satu gambar terbaru untuk awak-awak dan awak... : luv u 

satu senyuman mampu menimbulkan seribu lagi senyuman..
mungkin x dihargai sekarang tapi akan dirindui kemudian..





















salam.. :) 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Saturday, 10 November 2012

HAPPY BIRTHDAY ABI...

assalamualaikum..hai..

hai semua kekawan...hai hai dan hai.. ABI??..eh iz dah ad pengganti kew??.. ABI bukan ex dye kew?.. ABI bukan dak utagha tu kew??..
aisshh kekawan nie pon... memang tu ex zati and today birthday.. happy birthday faiz...semoga panjang umur and di murahkan rezeki k.. faiz dah umur 20 dah yeayy!!..dah tua sama cam zati.. blaja rajin-rajin k.. make your family proud and make your dreams comes true. 
keep smilling cause your smile can make a thousand people smile including me.. :)
berehat kalau penat...
makan ubat kalau sakit...
jangan paksa diri untuk jadi yang sangat terbaik bab badan kita ada limit... 
faiz ngah cutikan... so enjoy your holiday... masa berseronok hati-hati k..

and again i want to wish u..

HAPPY BIRTHDA
MUHAMMAD FAIZ BIN ROSLI

tara that faiz and me in memory..ehehe.. :)..
happy birthday big boy..
take care of yourself :)
p/s penaja : toink..toink... memori comes lari-lari dalam otak.. argh!!. that make me feel argghh~~ MISS


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Wednesday, 31 October 2012

wanita

hye..assalamualaikum..

hye.assalamualaikum kekawan iz yang duk belek-belek blog pink nie.. hmm..jam menunjukan pukul 1.20 am.. pala dah tepu nak menelaah untuk test management accounting esok.. aiissshh...izzati-izzati... camnew la ko nak dapat akj nie sayang oii.. kalau baru baca teori kau dah rebah.. grr... tetiba kepala di penuhi dengan memori indah waktu berdua dulu.. hmm.. dating,skype,gayut.. aiishh memori... 
memang otak ni suke main tarik tali dengan aku... sekejap dye sayang sekejap dye benci...awsome giler bila perasaan nie macam nie kan.. awat la hang nie suke proses semua pekara yang x berfaedah nie..aisshhh.... baik kau study dari aku berpk hal2 nie...
kepala dah pusing memikirkan semua nie...

susahkan bila jadi wanita nie.. banyak sangat bermain ngan perasaan...sering sangat emo dengan semua benda nie.. kepala dah sumpak ngan perasaan yang ntah papew nie.... 
susah sangat jadi wanita, banyak sangat yang perlu dijaga..
susah nak jadi wanita, bila melawan di anggap x beradab..
susah bila menjadi wanita,bila melayan dianggap gatal...
susah bila jadi wanita, bila melebih dianggap suka memandai..
susah bila jadi wanita,bila melebihi batas semua serba x kena...

tapi Allah tu maha adil kan.. bila ada susahnye dye akan cipta satu kelebihan..

Allah x pernah tinggalkan perempuan sendiri...dia x nak wanita keseorangan...dia sediakan bapa untuk jaga wanita bila kecik...then dye sediakan suami bila wanita dah besar..

mungkin kadang-kadang aku terfikir untuk jadi lelaki..tapi bila di fikir-fikirkan balik.. aku bersyukur jadi perempuan.. walau tiada talak dalam tangan perempuan tapi dye mampu mengoncang dengan tangan dye.. :D..

p/s penaja :  spechless... kepala buntu.... 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Sunday, 28 October 2012

dunia tanpa sempadan..

hye..assalamualaikum...

hai semua..sebelum balik melaka nie nak wat short entry sikit...ntah la..tetiba ja rasa datang idea nie..ehehe...fleeewwww...terbang masuk pala den nie ah..  tetiba ja la nak menaip tentang nie.. hmm dunia tanpa sempadan...dunia tanpa halangan.. this quote make me feel like..umpphhh...
dunia penuh dengan kemajuan it..kemajuan teknologi.. mungkin mendatangkan 1001 kemungkinan..mungkin kegembiraan dan mungkin kesedihan...
 
senyuman dan tangisan memberi pelbagai reaksi...
dunia tanpa sempadan mampu merapatkan hubungan yang jauh..mampu menemukan yang hilang..tapi dunia tanpa sempadan nie juga mampu membuatkan satu hati sakit,terluka,sedih... kadang-kadang dunia tanpa sempadan ni mampu membuatkan hubungan yang sedia ada terputus..aku pon xtaw la.. 

dunia tanpa sempadan mampu menimbulkan rasa cinta,rasa sayang,rasa rindu tanpa mengenal siapa yang di cinta,siapa yang dirindu dan siapa yang disayang??...aisshh peningkan kepala nie.. pelik kan hidup nie.. pelik sangat-sangat.. terus terang aku cakap banyak sangat pengalaman aku dengan dunia tanpa sempadan nie.. aku jatuh cinta..aku sayang aku suke mereka yang di alam maya..mereka yang x pernah wujud dalam kamus aku sebelum ini.. tapii.. semuanye kecundang.. kekadang its make me like umpphh... aku xpaham..aku x skew.. aku sakit hati...aku benci...

eh napa terasa panjang plak entry ni td kata pendek..ehehe...sorry la.. xpasan la plak..ehehe...

papewpon.. pk la yang terbaik.. dalam dunia penuh dugaan penuh cabaran..pemikiran yang matang mampu menentukan perjalanan itu senang atau susah...

p/s penaja : mungkin pemikiran yang matang mampu menukar kehidupan seseorang itu :D

xperlu cantik  simple pon okie kan?


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Friday, 26 October 2012

di tinggal lagi...

hye.assalamualaikum.. :D

hai kawan-kawan...
sihat x??..harap-harap semua sihat-sihat kan.. :D still lagi dalam mood raya haji/.. but iz still lagi mengadap lappy yang x bapa nak lappy nie... waaa~~..sedih la weyh nengok lappy nie.. ntah bila nak betul.. nak g betulkan dwet xdew..aiishh... pening pala dah.. nasib baik dah nakabis sem...asigment x banyak sangat... kalau banyak maw haru nak pk mana nak dapatkan lappy..grrr...

aishh... 
dah2 balik pada tajuk sebenar..hmm tajuk di tinggal lagi... tukar mood jap.. --->
hmm dah dekat 6 bulan aku ngan dye.. semalam officially aku ngan dye break.. hmm break dengan cara yang baik..tapi... baik mana pon cara minx break tu..cara minx clash tu.. aku tetap nangis..aku tetap sedih... giler kau x nangis... kekasih hati minx clash..aku x paham napa la aku ngan dye kena putus..napa aku ngan dye x leyh nak sama-sama.. aku serius x paham...

dulu dye janji ngan aku nak jaga hati aku, ttapi skunk.. aku jaga hati aku sendiri...
dulu dye janji x nak wat aku nangis.. tapi skunk..berkotak-kotak tisu aku abis...
dulu dye janji nak sayang aku..tapi skunk... 


di tinggal tanpa sebab...seriuslly aku terasa cam..grr.. such a fool thing... cam anak patung yang boley kena tinggal.. yang boley kena sepak..yang boley kena campak sesuka hati..  aku punya perasaan cam orang lain tapi.. napa perasaan aku selalu kena ignore.. aku pelik.. aku nie nampak cam tunggul kayu tepi jalan kew??.. tapi...rasanyew x.. aku nie sebesar-besar umat manusia x kan la dyeorang x nampak...

awsome giler bila dah cakap kata putus still cakap sayang aku.... sangat awsome kan kawan-kawan.. sesangat awsome.. aku x paham la hati manusia bernama lelaki nie..  saya masih sayang awak...bla..bla..bla..  arghh!!.. da taw sayang apasal lu tinggalkan wa.. aissshh..nasib baik la aku nie bukan kak yong...kalau aku kak yong...esok sah-sah la.. korunk x jumpa dah matahari...grrr.. 

aku nak jadi kuat..aku x nak menangis untuk mereka lagi..cukup la airmata nie jatuh sebab dyeorang sebelum nie...
cukup la kan.. 
thats enough.. 
aku kena ketawa macam nie!!!


mungkin jodoh aku belum jumpa jalan untuk mencari aku.. so be calm and smile... the time will come.. :D

p/s penaja: mencari cinta sejati bukan dengan mata tapi dengan hati 





mereka ad untuk saya :D


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Friday, 19 October 2012

menggiler dengan mereka :D

hai.assalamualaikum :D

hai hai kawan-kawan semua..apa khabar arinie??..dah sarapan??.makan malam?? tengah hari??..ehehe.. hope korunk semua happy-happy and seronok-seronok hari ni k.. :).. 

arini ada lawan bola between ATM ngan Kelantan..gudluck for the both team.. cam biasa iz sokong team yang menang ye kawan-kawan..ehehe.. :D..niat nak gi nengok bola kat stadium masih x dapat...waa~... kempunan lagi la nur izzati karim yang x bapa nak cumil nie.. :(.. bosan la asyik duk ngadap tv jew.. klo jerit-jerit pon orang sebelah dah bagi sign suro diam.. aissshh... kalau kat stadium mesti syiookkk kan... grr.. anyone ada tiket lebih..meh le..bak meh kat cek nie ah..ehehe.. so bored at melaka.. really bored.. :(

but...semalam iz enjoy ngan kekawan iz.. or lebih betul lagi housemate-housemate iz.. :D.. kami berjimba x berapa nak berjimba la. :D.. have fun with them and enjoy the moment with smile and laugh. thank to ira piya and pika.. :).. x banyak pon wet kuar..just makan-makan and karok jew.. xperlu kot nak happy enjoy sampai ribu riban abis...just smile laugh with someone u love like friends,family and yang tersayang dah cukup kot. lets tinjau-tinjau gambar kami :D

thats i call big gurlz.. (gemukkzzz)


weet~~weett...amik kau..bila dah jumpa camera memang camnie la jadi nye.. kalau boley nak full kan jew memory card hp tu..ehehe.. kami makan kat A&W jew coz iz x leyh nak makan ayam wat masa nie..so cari punya cari tempat makan yang sedap and ad menu selain ayam nie la kami jumpa.. Jusco Aeon Melaka.. :) 
dema sibuk nak meniru cara kami amik gambar..ahha...sila abaikan kegedikan kami..ehehe.. :)..

menjadi kawan sahabat atau rakan bukan lah mudah. tapi untuk hilang sahabat kawan dan rakan adalah mudah. 

xperlu rasanyew mengumpul musuh serendah tanah  tapi berusaha la untuk mencari sahabat stinggi langit. 

jika tahu diri itu sudah tidak diterima jangan berangan untuk mendapat bantuan jika ada kesusahan. berubah untuk diterima bukan untuk di benci. 

buat orang tersenyum lebih elok berbanding membuat orang berpaling bila melihat kita :)

sahabat mungkin yang terpenting selepas family kita, mereka yang ada kat sisi kita if family kita xdew.. so jaga la hati sahabat and make them laugh if they cry  :D..

start to miss my friends..

nur nadila danuri
safiyah sa'adah ya'is
farrah ain nabilah omar 
munauwarrah as'ari..

miss all of u.. miss nak lepak berlima nak gelak-gelak berlima..mungkin kita x sama macam dulu semua jauh-jauh..masa cuti pon dah x sama.. but i admit that i really miss all the memory we have.. 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Tuesday, 21 August 2012

izzati karim raya.. :D

hai..assalamualakum..

hai semua reader.. :).. apa khabar??.. so sorie bab lately ni x dapat nak update blog kesayangan iz nie..iz bukan bz tapi macam kehabisan idea nak mengarang ayat cinta untuk pembaca-pembaca blog iz nie.. bukan iz x tulis sikit pon ad ja but semuanya masuk draft.. uhuhuhu... ada yang baru satu ayat dah give up.. aish iz..iz.. cam new nak jadi blogger glam nie.. ahahaha.. :)..

lets begin the true story...ehehe eh.. cop-cop sebelum lupa nak wish 

HAPPY RAYA DAY..
selamat hari raya and maaf zahir and batin especially untuk kekwan iz yang jauh-jauh.. sori x dapat nak salam tangan minx ampun maaf.. nie ja yang termampu.. tahun nie iz xdapat pon kad raya.. waaa.... nak kad raya..
mana-mana kawan yang dah taw umah iz tu jemput-jemput la datang umah..kita makan mee bandung special from mak cik ASMAh :).. sedap taw.. ehehe... 

hari raya pertama di PT raja Batu Pahat johor.. :) family belah mak iz..  family besar.. dengan anak,menantu,cucu,cicit..meriah suasana kat umah nenek iz.. tapi disebabkan iz umah dekat jew so pergi umah nenek sekejap jew.. tahun ni raya with baju wna ijau pucuk pisang.. dah plan nak pakai baju nie 2 tahun lepas.. uhuhu..masyuk giler semua pakai baju wana ijau.. padang kiri ijau pandang kanan pon ijau.. 

lets tinjau-tinjau gambar iz pagi raya.. ehehe

meet my luvly family :). 
family iz in green colour baju raya.. wee.. sweetkan kami.. :) i luv my family.. jangan cari pasal dengan mereka taw.. .:)

keluarga mohd noh and kalsom .. my late grandfather and my grandmother.. :) ijaukan kami... nie gambar x formal tu yang semua duk melompat segala.. lets search me.. sapa dapat cari dye mata terbaik.. ahahaha.. :P

second day iz dalam outfit wana purple... grr bru hari ke 2 da gemuk... sedey :( 

i got dwet raya...hehe :)
so lets menyambut hari rya dengan kegembiraan.. jangan sedih2 ye kawan-kawan..

luv u all.

salam lebaran

p/s: jangan main mercun..ehehe


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Friday, 20 July 2012

puasa!~~

assalamualaikum..hai

hai si manis and si handsome yang duk jenguk-jenguk tu...awat x duk masuk baca-baca ja... duk jenguk-jenguk cam pencuri cek nengok..ehehe..
sori la lately blog nie cam terabai sikit... semua sebab iz dah start masuk sem baru sem 5 at Politeknik Merlimau Melaka :).. argh such a tension sem i ever through.. baru seminggu kelas da nak pengsan da rasanya.. then ni da nak kena niaga kat bazar kat dalam poli.. waaa~~~ penat~~.. so sapa-sapa yang duk merlimau meh le beli makanan kat gerai kami.. uhukz...
budak sem 5 umur 20 tahun :P 
bulan nie.. iz sambut birthday iz yang ke 20 tahun.. sweet lagi kan.. :).. sambutan kali ni special sikit la.. coz ada orang belanja.. dapat sebijik kek chocolate indulgence form secret resepi.. seriusly amik masa 3 hari untuk abiskan kek tu.. tq pada my MS .. blnaja macam-macam.. bagi hadiah and so on.. :).. tq sangat-sangat MS :)...

tunjuk gambar ja yang mampu...  :P
then lets me introduce my MS to all of u.. untuk pengetahuan kamu-kamu si manis and si handsome.. iz sedang kenal hati budi dye.. :).. dye baik,prihatin,always take care about me.. but one thing that iz x bapa nak masuk ngan dye ni is dye x reti pujuk orang and iz nie sorang yang kuat majuk.. grr sometime klo majuk tu rasa cam grrrr..... sampai ati x pujuk... grrr... so hopefully dye dapat menjadi yang terbaik and dye dapat buktikan dye yang terbaik and buktikan kat iz x semua laki sama.. :).. 

p/s untuk MS.. bukan mudah untuk melupakan yang lama and iz ngah try and hopefully i can accept u as what u are and i can forget the past..lets pray together.. and one more thing sila blaja pujuk orang and iz bukan cari MS time iz ngah bosan jew..so ingt k.. :).. twink~~twink.. hope b ske iz mention nama MS :P.. ehehe

jom kita skodeng gambar si MS... jooooooom~~



alamak nampak telinga ja..


ark alamak x nampak muka.. ahaha... bia la dye menjadi rahsia and just i know him.. okie.. en MS jgn nak majuk-majuk cakap saya x mention nama awak dalam blog.. :P

p/s penaja :..melupakan sesuatu memori yang manis itu sukar tapi sapa tahu ad yang super manis di masa depan.. :) 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Wednesday, 11 July 2012

13.7.2012

assalamualaikum..hai

hai semua si manis and sli handsome!~.. lindu maa sama kamu-kamu semua.. lama rasanya x update blog nie.. :(.. miss dam much kat blog.... waaa.. nak update pasal johor part 2 pon x sempat-sempat gi nie.. ti ada masa iz update le.. uhuhu...
arini nak update pasal 13.7.2012...  uhuhu itu tarikh keramat tu.. 20 tahun lepas sorang daq pompuan cumil di lahirkan.. but x cukup bulan..kena pakai cermin mata itam masuk kaca.. uhukz.. masa kecik mana la taw kan but sebab parents citer taw lew.. :)..
uhu skunk nie dah 20 tahun da idup..macam-macam da di tempuh dalam hidup ni.. macam-macam dah di rasakan.. macam-macam dah nengok.. i enjoy my life and sometime i crying when i think about my life... :(.. :)..

tq pada parents iz yang bnyak bantu iz..banyak bagi iz semangat untuk idup untuk ketawa untuk shopping and everything..tq mak tq abah.. along uda ikah.. love love love bnyak-banyak.. :P.. 

sweet twenty face, weee~~~...love...love...love... :) ...

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Monday, 25 June 2012

johor itu best~~

hai...assalmualaikum...

my lovely place :) 

hai semua si manis and si handsome... malam nie iz nak update pasal negeri kelahiran iz.. semestinya JOHOR.. itsreally intresting when i talk about johor sebab bnyak benda pasal johor nie yang orang xtaw and sometime confius.. uhuhu... and skunk nie johor dah ad satu lagi tarikan pelancong iaitu... legoland,..bertaraf antarabangsa k.. nak masuk pon boley pokai duit...but i want to go there ..maybe beli annual pass.. :) ..boley masuk banyak kali kan.. hehe ..  

bulan 9 nie jum ramai-ramai. :) 

hehe k back tu the main things.. iz nak cerita sikit something yang special kat johor nie... first sekali lets talk about food.. wee makan...   pernah dengar laksa johor.. tu salah satu makanan yang popular kat johor ni.. kuah laksa nie di masak menggunakan isi ikan yang direbus...kuah laksa johor ni lebih pekat dari kuah laksa penang.. and yg specialnya laksa nie ialah ad sambal belacan untuk dimakan with this laksa.. :) .. and korunk pernah dengar mee bandung ??.. uhukz..tu pon terkenal kat johor nie.. especially kat muor.. bandar maharani.. memang terkenal kat sana.. and for your information.. mee bandung nie xdew kaitan ngan indonesia or air bandung ... slurrrrppp... 

 sila jangan terliur dengan makanan disebelah tu..ehehe...saja nak mendera si manis and si handsome..if nak rasa meh la datang johor.. :)





then lets talk about our bahasa or lebih tepat loghat kami... kami rakyat johor mungkin sudah sinonim dengak perkataan ekk.. almost all of our perkataan and sentences di akhiri dengan perkataan ini ... eh yeke.. cam xpasan ja iz cakap camtu.. hehe    . then yang ini iz selalu mengaku iz selalu buat and boleh dikatakan semua rakyat johor buat..kami terbiasa menukar perkata AR kepada OR.. like perkataan besar kami akan menukarnya kepada besor, muar ti muor.. mungkin orang luar sometime akan nampak ianya funny but.. its the true or johorian.. :).. mulut kami jadi bulat sebut itu.. :P  .


now lets learn some of johor sentences.. of my johor~!!.. ehehe amik tagline oh my english jap.. 




berlengeng --> x memakai baju.. and biasanya perkataan ni di gunakan macam ni.. "eh napa kau berlengeng ??"
gebor <-- selimut.. "nah amik gebor ni wat ilang sejuk ko tu'
gerobok <--- almari "simpan baju tu dalam gerobok
anu ---> sebenarnya xde pape maksud.. but dye bukan something yang lucah cam korunk pikir kan.. biasa nya ianya digunakan sebagai meminta pertolongan... " dik amik kan anu tu " ( sambil tunjuk kat barang.) macam kata ganti diri 
sanggap <--- menguap.. ini lagi satu yang menjadi persoalan.. setiap kali iz cakap sangap semua orang nak marah and now i want to tell u all that sangap is menguap and please jgn pk bukan-bukan.. :) " ko ni aku nengok asyik sangap je "
endut/berendut <--- berendut nie means dah ad pakwe/makwe.. "amboi ko ni skunk da pandai berendut ye "
semangka <-- buah tembikai.. ( rasanya tempat lain pon sebut sama..but its ok kan klo iz tulis kat sini )  " semangka nie berapa ringgit sekilo"
lepak <--- penat sangat-sangat. " aish aku da lepak betul drive dari kl ni " 


ok now lets to kahwin .. yeay..yeay kahwin.. ehehe.  meh sini cek nak habaq mai kat hampa semua.. johor merupakan negeri yang mempunyai kadar mas kahwin yang paling murah iaitu RM 22.50 sahaja  and kadar ini sebegitu rupa bukan untuk merendahkan wanita but benda nie nak menyenangkan pasangan kan..wat pa ak mahal-mahal.. :) janji kahwin kan.. :).. then specialnya kat johor nie apabila dirumah pengantin perempuan.. :) .. sebelum pengantin lelaki naik bersanding bersama pengantin perempuan...sedara mara..orang rewang or sepupu sepapat pengantin akan menjadi penghalang untuk mengahlang pengantin lelaki.. nampak macam tol la.. hehe.. teringat pengantin sepupu iz awal tahun lepas.. ad ke sedara mara lelaki tunggu kat jambatan depan umah dengan senduk cangkul segala bagai.. hehe.. :).. siap ngan baldi taw si manis and handsome.. ianya menjadikan majlis tu lebih meriah dengan gelak ketawa.. ehehe.. :) ..

curi dari pak cik google.. ehehe
sebenarnya banyak lagi benda nak cerita pasal johor nie.. ti kita sambung balik ye kat johor part 2.. :) ... psst sambung baca taw kalau nak taw tempat-tempat peancongan kat johor nie.. :) .. 


p/s penaja : setiap negeri ada keunikan and ini keunikan johor.. :) 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Sunday, 24 June 2012

hospital..

hai..assalamualaikum..

hai-hai si manis yang duk baca tu.. hai gak kat si handsome yang duk intai blog pink iz nie.. ehe.. aish penat rasanya badan ni bila kena bangun awal pagi..uhukz.. maklum la.. tido kul 2 lebih and bangun kul 8 lebih...aish terasa kurang tido..nie pon menaip dalam keadaan mata kuyu.. balam-balam ja nengok tulisan kat skrin nie.. but mengagahkan diri sebab ngah ad idea nak menaip nie..takut-takut kalau tangguh-tangguh idea iz lari lintang pukang. .. " xdapat den nak koja.. ".. ahaha... 

pagi tadi.. iz pi klinik kesihatan pt raja... psst " zati wat pa pi ospital tu??'... sakit ke ??.. eh x la.. iz okie-okie je... iz antar nenek iz pi check up tadi.. but perh... dekat 3 jam tunggu.. rasa cam nak remuh ja bilik doktor tu... sampai-sampai ja nengok da penuh giler.. aisshhh...time sampai tu dahmengeluh abis da... coz memang da taw da..klinik kesihatan kat negara nie klo x tunggu 1 jam lebih memang bukan nama nya klinik kesihatan kerajaan...menguji kesabaran serius sangat-sangat...ntah berapa kali la pak cik -pak cik kat situ nengok iz menguap... ahaha... abis la kena reject jadi calon menantu.. 
nasib baik xde kucing tutupkan mulut...
nasib baik la doktor tadi handsome..  alamak tercair plak.. ahaha..after check tekanan darah dapat surat amik ubat.. tq doktor endsome.. ahakz.. :P 

sebenarnya.. bukan tu ja iz nak citer but iz nak cerita.. klinik kesihatan yang iz gi ni dekat ngan tempat ibu mengandung check up so nampak la ibu-ibu yang cumil-cumil ngan perut dyeorang..seriusly nak juga merasa cam tu... nampak cumil sangat.. and kebanyakan nye iz nengok semua ibu-ibu muda... sweet sangat.. and ad sorang kakak nie kuar dari situ tersenyum.. waahhh!!..baru taw dapat baby la tu.. uhukz.. bestnye kan nak dapat baby.. nak juga...nak juga....   ahaha.. but ad sesetengah dari ibu-ibu muda nie pakai jeans masa gi situ.. iz terpikir,..x sakit ke baby dalam perut tu bila ibu-ibu dyeorang nie pakai camtu??.. aish.. sian baby tu.. hope ti bila iz ngandung iz dapat jaga kandungan and besar kan dye ngan baik... insyallah.. 

and tadi iz nampak sorang ibu tu lari kuar dari klinik tu... and muntah..ya allah camtu ke kalau kena mabuk masa mengandung.. sian akak tu.. lemah ja iz nengok.. aish besar sangat pengorbanan ibu terhadap kita kan.. hmm..

and now iz da balik penat-penat sangat..lately asyik penat ja.. alway ngantuk.. hmmm

p/s penaja : ibu berupaya menjaga 10 orang anak..tetapi kadang-kadang 10 orang anak x mampu nak menjaga ibu.. pikir-pikir kan kawan. :) 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

akhirnya

assalamualaikum dan hai

hai-hai si manis.. si handsome yang duk baca-baca blog iz nie...mekasih ye.. uhu sebabkan xde idea yang menarik nak tulis malam nie so iz pi la belek-belek photoscape zati tu..then tetiba terpikir nak wat header..uhu..maklum la.. header yang dulu tu di wat oleh adik iz.. so aryni nak try wat header and dalam masa setengah jam maybe jadi la header nie .. ~~~~~~




tara...

cun x cun x ??.. ehe.. nampak cam dak kecik nye header kan.. haha..but iz lagi suke camnie.. nampak cute cun simple je.. ahaha <-- puji hasil keja seniri..ahaha.. okie abaikan.. lagu kat blog nie pon da tukar hope pembaca suke.. :).. please leave coment so leyh iz pertingkatkan blog iz ni dari semasa ke semasa.. :).

hope u all will like it.. :)

p/s penaja : pasni nak terjah blog lysaa nak nengok if ada tuto baru yang boley di try.. :) .. 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Thursday, 21 June 2012

xpatut berblogging ??

hai.assalamualaikum 

hai kawan-kawan..si manis and si handsome semua.. :) .. alhamdulillah iz still lagi mampu menaip untuk mengupdate blog zati yang biasa-biasa nie.. :).. hari nie hari jumaat!~ yeay.. ehehe...hari nak balik melaka makin hampir and myreport not done at all.. :).. 


yeah i am love to be a blogger.. :) .. but sometime xdew idea nak update blog..and sometime susah nak cari idea nak merapu kat sini..that why la agaknya ada orang cakap kat iz..iz x dew bakat nak jadi blogger.. bang~!..alamak orang itu sudah kasi hati iz berlubang, hehe... sebenarnya iz da dengar orang cakap-cakap nie since blog lama.. :).. dyeorang cakap wat pa nak ad blog.. ti kalau orang lain baca taw semua pasal hidup kita..

pap~pap~~.. assalamualaikum yang duk cakap lagu tu.. meh iz cakap sikit.. :).. blog nie bukan hanya nak cerita luahan hati..cintan cintun.. sayang abang ..muah-muah.. :).. ahaha.. <-- okie ini gedik.. blog nie bukan hanya itu kawan..blog juga bukan tempat nak maki hamun and tempat nak lepas geram ****< mencarut segala bagai.. blog nie boleh di jadikan tempat nak bagi info or papew yang berguna.. its depend on the blogger :)..  cer jengah blog nie cik lysaa and en eddiefadhli  ada ke dyeorang duk luah itu ini but look their follower.. cun kan.. :)..

then ada yang cakap...en boyfie depa x kasi nak wat blog segala.. alolo so sweet couple nie.. ahaha.. jom nengok blog nie plak.. :) dena... and de agi blogger lain yang da sarung cincin and salam tok kadi .. but still lagi aktif berblogging..still lagi duk ngarang ayat bets2 kat blog dyeorang.. :)..lagi sweet dyeorang cerita pasal perkahwinan dyeorang..ok saya pon nak ikut sekali tapi x taw bila.. :)..

and ...

for your information berblogger ni leyh wat tambah kenalan/kawan/rakan taw.. and dyeorang semua best-best...sempoi-sempoi..and seronok kawan dyeorang.. :).. dyeorang ni x kedekut ilmu nak share papew pasal blog dengan iz.. :).. maklum la iz nie kan budak baru blaja.. :).. dyeorang semua yang ajar zati edit blog zati jadi cumel-cemel.. :) ... ehehe.. blaja pasal coding..its fun k.. ehehe.. :) jum sesapa ada blog join BCR=blogger chat room.. blogger2 kat sini fun....baik ramah tamah.. and i'm still new there.. ehehe nie link BCR jum click.. :) blogger manis and handsome chat kat sini.. :) ehehe... so jom la ramai gi situ ye.. :)..


and thats all reasons why iz still lagi menaip.. .. and sebenarnya sebab zati suka menulis..suka mengarang tapi still x mampu nak mengarang ayat2 cumil-cumil untuk tarik hati kamu-kamu..so enjoy my post and do komen apa yang kurang k.. :).. weee~..

p/s penaja : mulut tempayan boley ditutup mulut orang boley jahit ja.. :P.. ahaha

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Wednesday, 20 June 2012

gojezfm ---> layan beb~~

assalamualaikum..hai..

hai si manis..hi si handsome yng duk terjah blog iz pepagi ke tetengah ari ke..ke memalam buta kew..iz nak say welcome to my world..~..hehe world la sangat <-- amik aura mawi sikit :P.. ehehe.. lai..lai baca satu gi entry iz pasal contest..tapi kali nie.. bukan contest dari blog..but dari radio online... :arkk pssttt "iz apa tu radio on9??" radio on9 nie bukan cam radio hot ke era yang boley duk bawa sana sini kan we just can hear them when we have internet :) .. but it fun k.. :)..

admin radio tu baru ja announce satu pertandingan :) pertandingan kumpul like terbanyakk.. <--- okie nie reka nama seniri.. :P .. so disini iz nak minx tulun..setulun..tulunnya..ahaha.. jom bantu zati.. kita like ramai-ramai page gojezfm  after da like tu mohon kerja sama like juga entry nie..or komen entry nie.. :).. so senang nanti iz nak kira kawan2 iz yang dah like.. :) 

seronok join radio nie..lagu-laguyang di putarkan pon masyuk-masyuk..and korunk leyh wat permintaan lagu bila dj ke udara..dj-dj kat sini pon sempoi-sempoi belaka.. :).. selain tu korunk leyh juga join geng-geng gojez berchatting kat ruang laman sembang :).. syok abis..semua nya ramah tamah taw..janji korunk boley masuk ngan dyeorang korunk akan have fun :)... 

klo rasa nak join laman sembang gojez jom click-click sini : ) borak-borak..

nie le rupa paras laman sembang tu.. siap ada tempat nak minx lagu :) 
so apa lagi jom like ramai-ramai.. :)


p/s: thanks afie bagi idea update blog malam nie.. ehehe

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

First Giveaway by Alia

hai assalamulaikum

uit.. jawab salam cepat ti dapat dosa iz x taw ea..ehehe..see x ??..iz join giveaway lagi..ntah giveaway keberapa ntah..ehehe  <-- bajet konon banyak na ja join giveaway..ahakz.. :P..
so arini iz nak join giveaway nie after di tag dan di sarankan oleh kak nad.. :).. ala kak nad cumil2 tu .. :P ..okie kak nad jangan kembang pipi sgt ye.. :P

lets terbang-terbang nengok giveaway nie.. :) ...

cumill kan dye nye banner... sweet ja..  :)
syarat-syarat nak join mudah ja..antaranya ialah... terbannnnng 

  • buat satu entry about this giveaway :).. <--i'm done 
  • letak la banner cute miut kat atas tu kat entry korun <-- pun da 
    1. then must tag two friend and make sure blogger2 bertuah tu taw.. and now nak tag
                                         my lovelly friend adik warra cun.. :)
                                         my lovelly friend to amirah kamilah.. :)
  • after that follow la biar mudah nak taw pasal contest nie.. :)  <---ofcos da. :)
  • then like fanpage blog <---pun dah
  • then letak link entry nie kat sini cik penganjur
of cos korang semua nak taw adiah nya kan jom kita terbang lagiiiiii :
pssttt..alamak xde gambar adiah..but korunk berpeluang menang dress,blouse,topup voucher and much more...soung intresting kan.. :)..that y i am join  :)..


this giveaway are open till 24 jun 2012 :) 

p/s penaja.. :).. klo dapat blouse pon okie gak kan, :).. 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Tuesday, 19 June 2012

cerita itu ini...

hai..assalamualaikum...


muka si comel di libry :) 

hai..hai si manis and si handsome ... apa khabar tu ???..ngah wat pa.. psst jgn duk niarap depan lappy ja taw..ti jadi cumil cam iz plak nanti.. :P.. malam nie xtaw la nak merapu apa..tapi kesian plak kat blog nie kosong ja kan.. :).. nak suro orang terjah pon malu sebab xde cerita nak tulis..ehehe.. malam nie update blog nie depan pintu..perh sedap ja angin malam ni.. di temani plak ngan my 2 kucing cumil... si musang ngan si kecik nie..duk mioow..miooowww ja... grrr... nasib baik cumil... :P

xlama lagi iz da nak balik melaka da.. wahh ~~ so miss la sama melaka.. :)..so miss my friend and of cos la x rindu kat poli..bahaha.. <---kejam kan minah nie.. :P..dengan report dengan semua benda yang perlu bawa x ready lagi memang la iz x nak balik poli..klo da siap..malam nie pon iz nak balik poli tu.. ahaha...ok ini dusta...malam nie nak cerita pasal tempat blaja la.. :).. mungkin skunk nie ada si manis ke si handsome yang duk kemas baju nak gi poli kan..daq2 uitm matrik semua dah masuk... amacam.. best ???.. ahaha

anyway welcome to ipta/ipts student life.. 

ehehe.. dah ready ke nak panjat tangga tinggi nak pi klas..mesti korang semua teruja kan nak pakai baju selain baju sekolah.. :).. tapi korunk semua kena ingat.. asigment nanti korunk kena wat seniri taw.. "seniri".. i means sometime lect guide sikit ja..lain semua control seniri.. dulu masa mula-mula masuk cam terkejut la juga..maklum la.. dulu kat sekolah macam dak kecik... semua cikgu readykan and suap semua jawapan... tapi kat ipts/ipta libry la tempat rujukan selain kawan-kawan..

dulu kat sekolah sapa malas cikgu rotan..tapi skunk klo dah masuk sapa malas alamatnya selamat tinggal la.. :).. kena sentiasa alert ngan apa yang lect cakap klo x memang mengagau nak mencari balik apa yang di ajarkan.. :P... 

tapi...


bila kat u nie..ada macam2 benda baru yang best... so kita kena rajin nak explore semua tu... klo kita rajin means everything akan happy and kita pon akan enjoy ngan semua tu.. :)


p/s penaja :.. untuk berjaya tiada jalan mudah selain berusaha.. :) 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Sunday, 17 June 2012

hai assalamualaikum

hai semua si manis ngan si handsome yang duk baca blog iz nie..mekasih la duk luangkan masa baca soh seh si comel nie...tett~~..ok2 cop2 iz pi cari baldi ..bia muntah pink kat dalam baldi.. heh penat ti iz nak mop.. :P..

malam nie tetiba plak nak jadi cintan cintun.. uhu..tetiba memalam sunyi nie teringat kan si FR yang tersayang..teet~~.. kau sayang iz dye.. haha.. sayang la kot.. :).. ntah la.. dah dekat setahun dah aku x jumpa dye..hmm..last jumpa puasa tahun lepas..dye teman iz pi cari barang raya untuk raya.. :).. iz bagi dye sehelai baju t-shirt, :).. hope baju tu jadi kenangan terindah untuk dye.. iz bukan kekasih yang baik... kalau makwe orang lain.. time birthday bagi hadiah..time birthday wat suprise tapi iz x wat pon semua tu...iz x bagi dye hadiah.. iz just pi jumpa dye jew.. iz xreti nak wat suprise itu ini... iz x kaya nak bagi hadiah mahal-mahal kat dye..maklum la.. pengajian iz pon iz pinjam pt kan.. :).. satu-satunya hadiah yang iz bagi tu la t-shirt hope dye simpan kan... hmm.. such a idiot women i am.. :).. ok iz enough salahkan diri.. :).. 

lets talk about him... pstt FR jgn marah ye.. :).. janji x letak gambar.. janji x sebut nama...cuma pengalaman.. :)..

FR ialah lelaki yang buka hati iz untuk couple balik lepas setahun setengah iz serik dengan lelaki..iz serik dengan lelaki sebab dyeorang permainkan hati iz.. :).. couple with adik angkat seniri then iz kena serang okie itu pengalaman yang perit. :).. pengalaman cinta pertama yang totally x indah.. boley iz katakan FR lelaki ketiga yang menjadi sura rumah hati nie.. FR x tinggi.. FR x handsome cam pakwe-pakwe si manis.. :) FR biasa-biasa je. sedap mata memandang :) .. FR lelaki yang selalu wat iz tersenyum dulu.. iz selalu ketawa bila ngan dye.. iz selalu tersenyum bila ngat memori ngan dye.. dye lelaki yang baik.. lelaki yang ske wat lawak.. dye anak yang baik..alway think about family before himself.. :)..FR lelaki yang x ske bagitaw masalah dye kat iz.. lelaki yang selalu memikirkan orang lain baru diri sendiri.. :)


FR lelaki yang iz kenal kat FB laman maya..mungkin semanis ngan si handsome x vaya dengan cinta cyber.. tapi ini realitinya.cinta iz ngan FR bermula dari talian internet dari laman sosial.. :).. dye orang kedah iz orang johor.. dye bakal guru bahasa inggeris zati mungkin bakal akauntan.. iz ngan FR pernah lost contact tapi mungkin jodoh masa tu kami dapat contact balik... :).. 9.10.10 tarikh first time kitaorang jumpa.. tarikh keramat kitaorang.. tarikh kitaorang first time jumpa..tarikh dye minx couple.. "umi sudi x jadi awek abi"... ayat keramat.. wahh~~!! berbunga kot..x senang k kitaorang leyh couple..macam-macam jadi..macam-macam.... 

dye manja ngan iz..dye baik ngan iz..dye amik berat pasal iz.. dyesangat-sangt sweet... ini bukan dusta tapi nyata.. ahh. da lah citer pasal dye..iz da nangis..waa..lemahnya bila zati bercerita pasal dye...hmmm ok la...


FR..mungkin x baca post nie.. tapi zati nak pesan kat dye take care yourself..jgn makn pedas.. jgn main rugby teruk-teruk sangt ti sakit.. blaja elok-elok.. jgn main-main..bangga kan family and bangga kan iz k.. :).. 

p/s penaja : nak suprise birthday party boley x :/??

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Thursday, 14 June 2012

perasaan..

hai assalamualaikum :)

apa khabar semua ??.. hope semua sihat-sihat...eh si manis napa nampak pucat pi makan ubat cepat and jangan lupa senyum ye... :)..sebab senyum tu pemanis muka and ubat yang mujarab untuk penyakit hati.. :).. so smile as long as u can ... :) 

psssttt..nak cakap nie ngah sibuk dengan euro sama la gak ngan kak manis nie.. ngah ngadap lappy ngan tv 34 inch yang ngah dok tayang bola itali lawan croatia...hehe..pasukan akak da kalah semalam...waa so sad..dah ada tanda-tanda kena pulang awal da nie.. waaa~~~ netherland napa awak kalah.. dush~~dush..bagi sedar sikit.. :hehe...

smartkan baju nie...meh2 sapa nak tulun iz beli baju ni.. waa klo dapat satu sah pakai..kalah ka menang luv...luv la ini baju.. :P

ok back to the main thing.. lets talk about perasaan... manusia kalau xde perasaan memang x leyh nak di panggil manusiakan.. lets call them makhluk tanpa kepala.. <---sound kejam and scarykan.. sebnarnya iz nak cerita pasal nie sebab kat fb..twitter.. and of cos my internet radio gojez fm ngah duk panas talking-talking gossiping-gossiping about perasaan nie.. hmm.. perasaan ni kadang-kadang wat kita x tentu arahkan...terutama sekali bila kita cakap tentang perasaan sayang,cinta muah-muah.. ini paling payah... susah nak kawal perasaan nie.. susah nak sembunyi perasaan nie kan..

memang betul bila sayang nie da muncul susah nak buang..bila sayang nie ada semua benda yang buruk tentang someone akan lenyap..puffft... simple.. cam petik jari ja..semua nampak indah bila sayang kita dibalas dengan kasih tapi.... bila sayang kita dibalas dengan kata maaf.. sakitnya tak terkatakan kawan-kawan.. sakitnya hanya kita ja yang tahu, luka berdarahkan.... tapi kawan... jangan sedih melampau.. itu dugaan.. itu cubaan itu rintangan untuk kita menjadi lebih kuat..lebih gagah untuk melangkah untuk mengukir satu lagi fairytale dalam idup kita.. :) ...

ingat... pasangan kita,jodoh kita, dah tertulis dalam buku kita sejak kita masih di alam lain lagi.. :).. so kita perlu berdoa.. doa la husband to be ke future wife kita tu dari orang yang baik.. :)... jangan memaksa sesuatu yang bukan hak kita untuk menjadi milik kita..kerana jika itu bukan ketentuan kita..kita x mampu untuk melawan nya.. :)

satu ja pesan iz.. senyum selalu and jangan berdendam jika sayang kita x mampu diterima.. enjoy your life... and think before do something...

p/s penaja : cinta itu akan jatuh ke dalam jurang yang dalam dan berduri jika tuan yang memimpin cinta itu tidak menggunakan akal dan hati yang celik untuk berjalan :)


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Saturday, 2 June 2012

sahabat kawan rakan...

assalamualaikum,hai....

hai semua..sihat x arini??.. :).. harap-harap sihat..aish lama nya x update blog nie...bukan xdew masa tapi...cuma xde feel nak update.. :)...so today.. short entry from me before pi pusing-pusing malaysia... hehe... p/s:..sebenarnya gi 2 ari jew..ehehe... :)   dengan lagu blog barukan..so lets go... terbang-terbang  aha...

first sekali nak cerita pasal besties cinta mati zati.. :).. zati beranggapan x kisah jika tiada laki sayang zati janji mereka ada.. :)..mereka pemberi semangat kala zati jatuh.. :).. mereka kipas lipas zati sapai mati.. :).. 

hehe..ni la mereka.. dari depan ain,dila,muna and piah..  orang lain boley buat aku sedih tapi jangan mereka.. :).. dyeorang nie sahabat yang palinh awsome pernah aku jumpa.. :).. xtaw la napa.. but its really fun to have 4 of you here with me.. :) .. mereka nie dah jadi kawan zati since form 4.. :).. kami sampai wat group taw x.. uhukz.. group BUS ( budak ukur sekolah ) bb kitaorang ni jenis suke merayap.. bahaha.. cikgu-cikgu semua kenal kitaorang.. we always ada sama-sama.. :)..pi mana pon sama-sama.. kawad ke..kem ke.. always 4 orang.. 

farrah ain nabilah - uitm segamat - business study.. :) 
safiyah sa'adah- uitm segamat- sains kuantitatif..
izzati karim- politeknik merlimau melaka- akaun
nur nadila- politeknik merlimau melaka - business study
munauwarrah as'ari- utm skudai - engineering 

jom terjah our memory :) 


edit by me.. 
nie masa masuk endau rompin..see our face.. :).. muka kanak-kanak aktif..yes.. :P.. kenangan kat sini xdapt nak lupakan.. :).. 

andthis is our memory.. :)..see itu kami berlima.. kami sentiasa bersama.. :).. never forget about all of you and u are my inspiration.. 

p/s penaja tq kawan sebaba ada kala aku berduka dan ketawa bersama ketika aku bergembira.. hope persahabatan kita x kan pernah hilang.. :) ...

maaf terkasar bahasa.. senyum :)