Wednesday, 26 December 2012

aku

hai assalamualaikum..

hai kawan-kawan..
malam nie nak tulis short entry jew..
mungkin lebih tepat luahan hati..

aku sedar yang aku x secantik bidadari..
aku sedar yang aku x sebaik malaikat..
x sekaya bill gate.. xde pon harta bergunung gunung...
tapi...
aku manusia..
manusia yang ada perasaan sayang dan ingin disayang...
tapi...
setiap kali rasa sayang itu timbul.. 
rasa sayang tu x mampu nak kekal lama...
bukan sayang aku terpadam tapi rasa orang yang aku sayang.. 
aku pupuk sayang tu..aku jaga.. tapi ntah.. mereka yang sayang aku seolah-olah pergi..

aku sering telefon sebab aku rindu..
aku selalu mesej sebab aku nak ad selalu dengan kau..
hmm.. 
mungkin kau rimas dengan aku kan..
aku minx maaf.. 
kau dah malas nak layan aku...
hmm...
mungkin nie nasib aku...


sebab nie aku takut untuk terima kau.. untuk couple.. memang aku anggap kau lebih dari kawan aku..
aku dah start sayang kau..aku dah start rindu kau... 
sebab nie la yang aku takut
aku takut kau bosan dengan aku..dengan kerenah aku...dengan perangai aku
dan ni mungkin penyebab aku selalu kena tinggal..


menangis jalan terbaik..
mungkin aku nampak lemah tapi ini lah aku..bermain air mata..
bukan menagih simpati tapi mencari kekuatan...


p/s penaja :.. maskot tayar sayang pak cik .. :)


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Wednesday, 19 December 2012

sem 6 bermula

hye..assalamualaikum :)

hai assalamualaikum kawan-kawan.. apa khabar skunk nie??.. sihat??.. or suam-suam kuku??.. if suam-suam kuku makan ubat and rehat secukupnye ye kawan-kawan... make your life better and u will feel luckier.. erk.. apa kebenda la aku merepek meraban ni.. hehehe....

lately makin jarang buka lappy..makin jarang jenguk blog and makin jarang nak menaip macam nie. :).. makin sibuk dengan urusan pembelajaran dekat Politeknik tercinta nie :).. semakin mereadykan diri dengan subjek-subjek sem 6 plus satu subjek untuk sem 5 yang zati failed..aiishh macam nak menangis bila ingat lagi subjek tu.. if anyone x taw subjek pew yang zati failed lets read this.. :) entry best :)...

sem nie dengan 16 jam kredit zati amik 5 subjek yang agak berat la juga.. maklum la kan.. sem 6 sem akhir untuk mereka yang normal..ehehe..zati ni abnormal thats why sem 6 bukan sem akhir zati.. sem 7 sem akhir zati..so subjek pon makin berat makin adventure.. Fa3 financial accounting 3,audit and assurance,malaysian taxation 2,business research ngan business finance.. lima subjek yang di minta untuk memberi kerjasama.. :).. hope sem nie lepas dengan flying colour.. xdew lagi sangkut-sangkut :)...



dah start kelas..dah start pegang pensil and buku..dah start tekan kalkulator balik.. dah start baca audit..dah start main kejar-kejar dengan nombor... hope nombor yang dikejar x sprint laju-laju bab kepala still x dapat nak adapt lagi susana blaja.. :)..mungkin perlu seminggu dua untuk amik feel.. 

p/s penaja : wish me all the best in my study and thanks to spend your time here :D..

ada orang cakap aku x layak untuk berblog.. :D.. its okie.. lebih baik mencuba dari menyerah sebelum mencuba.. :D.. do comment so i can improve.. 

with love.. 
zatikarim :)






maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Sunday, 9 December 2012

akhirnye sangkut :'(

hye assalamualaikum..

hai assalamualaikum semua.. T.T
hmm.. hari ni entry agak sedih mungkin..
hmm...zati jatuh terduuk untuk result sem nie... semua serba x kena dengan result tu..arghhh... mata bengkak menangisi result tu untuk satu malam....
mungkin ramai yang cakap.. x malu ke zati nie duk update pasal result yang x seberapa tu...
bukan x malu kawan-kawan..tapi...
dah penat mulut menjawab soalan.. 
"ko lepas semua x??"
"ko dapat berapa?" and so on.. hmm mungkin kena rakam and hantar kat semua member-member...aiishh :)..

k lets begin the result :) 


okie sapa yang dah nengok jgn mengata.. hmm.
that my result and punca nangis.. :'(..
sem 7 i'm coming..hmm... 
mesti korang pelik napa nak sampai sem 7 just sebab satu subjek tu jew.. 

untuk pengetahuan korang main zati adalah akaun and kira nyew zati fail subjek teras untuk course zati.. subjek akaun ni start from fundamental.. then FA1 FA2 FA3 and FA4..so untuk sem 6 patutnye zati amik FA4..but...kerana kegagalan zati yang menyedihkan tu.. zati x leyh amik FA4.. okie that's so.. grrr :(.. sedih sangat...

camnie la gaknye rasanye kawan-kawan aku yang dah merasa fail untuk sem bawah-bawah.... tapikan... aku terkilan.. aku dah sem 6.. sikit lagi..waa~~

jatuh jauh sangat pointer aku tu.. aiisshhh HPNM pon jatuh terduduk dah tu.. bb tu hitamkan..sedih sangat..jam kredit tertinggi.. aiisshh

apa-apa pun thank you pada lect yang banyak bagi tunjuk ajar kat aku.. :) terima kasih sangat-sangat..aku banyak sangat berangan sebab tu aku dapat keputusan camnie.. its okie..aku akan cuba lagi sem depan :).. don't worry i will make sure that i finished it with smile.. :')

p/s penaja : teringat paper akaun haritu..duduk sebelah arif..amboiii,... laju je dye tekan kalkulator.. tertanya-tanya..sapa lagi yang sama nasib cam aku

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Saturday, 8 December 2012

fikir masa depan

hye assalamualaikum..

hai kawan-kawan..
apa khabar hari nie??.. hope semuanye masih dalam keadaan yang baik untuk terus tersenyum dengan senyuaman yang manis.. :D..
hujung-hujung minggu nie xdew apa nak wat :).. so berblogwalking and searching idea la nampaknye zati wat kan :). anyway thanks pada yang follow and comment kat entry zati.. :).. tq again... big clap for all of you..wee~~


wee that baby give big clap for you.. aiishh.. :)
secara khas nye tq ye kawan-kawan..even entry yang zati wat selalu xdew kena mengena ngan tajuk and somtime make all of you feel "err..apa minah nie merepek sila sepak 5 kali" hehe.. but seriously kadang-kadang ngah duk menaip..menaip dan menaip tetiba jem... tetiba jew stuck tu yang keluar ayat-ayat merapu,cinta dan sebagainyew.. :).. hehe..thanks kawan-kawan :)
zati dah nak abis belajar dah kat POLITEKNIK MERLIMAU melaka yang tercinta muaah..muah.. :).. another six month..hope it will finish on time and i will make my parents proud....
tapikan...
.
.
.
.
.
.
lepas abis belajar nak wat apa??.. okie sila jawabkan..please... buntu sangat dah...
niat dihari nak futher study...

 tapii... melihatkan pointer yang x seberapa takut xdew pulak ipta nak amik jadi penuntut kat tempat dyeorang..aiishh
kalau nak kijew...kijew apa yew??...
akauntan??
or
cashier  ..
okie please pilihkan ..please kawan-kawan.. :(
seriously sangat takut nak bersaing dekat pasaran kerja sedia ada... dengan lambakan graduan yang makin tahun makin meningkat..berpeluang ke aku amik tempat dalam pasaran kerja??..
agaknye macam nie la senior-senior pikir bila dah nak cecah sem akhir kan.. hmm..

aiishh... seriously ntah la..fikiran sekarang sentiasa berfikir untuk berubah tapi fikiran, hati dan anggota badan x nak berkerjasama secara baik... semua nak ikut kata masing-masing degil..
adoiiaii..umur dah meningkat but still agi x mampu nak mengawal emosi.. emosi yang sering terganggu kini.. harap x terbawa-bawa sampai ke poli nanti..hope it will end later.. :)

p/s penaja: kerja apa pun boley jajnji ianya halal and dapat bayar PTPTN :) x maw den kena blacklist hehe....

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Friday, 7 December 2012

kala ku bersedih :D

HAI..ASSALAMUALAIKUM..

hye kawan-kawan.. :D.. 
sihat ke tidak. :D. harap semuanyew sihat-sihat jew yew.. semoga semuanyew berada dalam keadaan baik...
aiisshhh ada habuk la kat atas tu...achuummm.. ehehe..asyik bersin jew..ehehe
idea lari-lari keluar masuk kepala nie..sekejap ada..sekejap xdew..aiishh pandai dye bergurau..uhuhu
sekejap ada sekejap xdew..cam chipsmore dah den raso.. ehehe
sodap nyeewww..


tetibakan terasa yang blog ni cam blog doktor cinta taw..ahaha.....bab lately asyik update soal hati jew..ehehhee...
kat fb malam nie zati nengok ramai duk update pasal gaduh la itu la..ini la.. semuanye look like ngah emo...
sbar kawan-kawan.. hidup ni memang cam tu.. dulu kita senyum mungkin sekarang kita kena hadapi dugaan.. :D..
lets kongsi-kongsi cara zati nak redakan emosi zati... ehehe but..kowunk jangan ketawa taw..  kadang-kadang dye cam xmasuk akal..ehehe

okie lets start...

mula-mula if zati ngah sedih ofcos la zati akan NANGIS :)...
itu benda yang mula-mula sekali zati wat... menangis satu terapi yang mampu membuatkan kita lupa tentang masalah yang kita hadapi.. melalu menangis kita mampu luahkan apa yang kita rasa.. zati selalu menangis bawah bantal.. uhuhu...nampak cam daq kecik kan..ehehe.. ntah la xtaw napa suke nangis dalam bilik bawah bantal.. maybe malu kot..ti orang nampak.. ehehe
yelakan dah besar-besar gembeng...cam dak kecik duk nangis-nangis..ehehe

see menangis pon ada khasiat taw.. :d.. so x pe la ifkita menangiskan.. :D

2. MAKAN..
makan... hal kedua zati akan wat... uhu..thats why la zati ni cumel cam panda.. ehehehe.. makan ni boleh wat kita lupa semua benda..  :D.. if tengah tension zati lagi prefer makan chocolate and "cekedis" ...heaven giler dpat makan.. bila mengunyah tu fikir sekali masalah tu.. kiranyew hancurkan masalah tu ngan cekedis tu.. :D.. mungkin nie macam kelakar bagi kamu..kamu dan kamu but kadang-kadang ianye menjadi taw.. :) kadang-kadang kita akan rasa puas dengan semua tu...
lagi satu punca zati makn time ada masalah kan kita selalu berfikir... so kita akan cepat lapar..so thats why la makan menjadi pilihan ketika ngah sedih :D..

makan-makan juga tapi kesihatan kena jaga yew :D
3. DENGAR LAGU 
ni lagi satu kegemaran bila kita ngah atau sedang di lamun masalah.. sumbat telinga dengan earphone and ignore semua orang yang ada kat sekeliling..thats so heaven u know.. everything cam xdew kat sekeliling kita..kadang tu zati pasang volume paling tinggi..pastu bila dah dengar lagu mesti lah menyanyi dengan suara katak zati nie kan.. :).. kuat-kuat and harap yang masalah tu akan hilang bersama dengan suara tu..lenyap and x kan muncul kembali.. :)..
4. JALAN-JALAN
ni pon best taw..boley release tension... :) xperlu jauh cukup la pantai yang menenangkan jiwa..dengan ombak.. :) mungkin mamupu buat kita kembali senyum dan ketawa.. lagi prefer keluar dengan kawan-kwan rapat yang mampu mendengar luahan kita and yang mampu buat kita lupakan airmata dengan gelak tawa yang ada :D.. pernah sekali menangis sesorang kat pantai.. hmm klebang jadi saksi aku luahkan perasaan kat angin malam.. :).. 

:)
5.ON9
if xmampu nak wat yang diatas on9 pon best..dapat borak-borak ngan kawan kat alam maya...dapat hupdate blog dapat lepas tension kat sini :D.. thats make feel calm :D

tapi sebenarnye penawar duka yang paling mujarab ialah mengingati TUHAN.. ALLAH..
menaji..sembahyang dan sentiasa mengingati dye.. tapi ingat jangan mengingatinye semasa kesusahan sahaja.. semasa kita ketawa pun kita perlu mengingatinye.. ingat la.. setiap yang berlaku ketentuannye..maka hanya dye sahaja yang mampu mengatasi kesedihan yang dye cipta untuk menduga kita.. :D

senyum selagi boleh untuk menutup kesedihan kerana x semua orang gemar melihat kita bersedih.. :)..



p/s penaja : jodoh rezeki dah segalanye dah ditentukan bukan perlu ditentukan  :)

jodoh kita dah ditentukan oleh Allah sewaktu kita berumur 4 bulan dalam kandungan ibu :D
(malaikat akan menulis semua rezeki,jodoh,nasib dan semua yang berkaitan dengan kita)

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Monday, 3 December 2012

aku serik..

hye assalamualaikum :D

hye kawan-kawan.. :D.. apa habaq??.. sihat ke idok.. hope semua sihat-sihat and happy selalu yew...aiishhh fuhh fuuuh...achuuummmm.. adoiiiiaiii habuk dah penuh dah..aisshhh labah-labah pon main kejar-kejar kat blog nie.. aiiishhh nak kena kemas blog nie.. maybe tukar colour x pon... tukar lagu jew kot..ehehe... 
lately typing selalu error.. idea selalu mati.. otak selalu jem... hati selalu berhenti untuk menaip.. mungkin mood menaip dah lari seribu batu jauh dari aku...
this really imagine me !!..ahahaha
super duper cumel and fat girl :P

aiiisshhh... jangan contohi ini budak..manyak maalaassssss... penyakit M menyerang tanpa ad pesanan tanpa ada signal..hehehe.. 

happy holiday...grrr...rasanye dah lambat kot nak wish..tinggal beberapa hari jew lagi cuti ni nak tamat.. anyway...cuti ni xdew g mana-mana pon stay umah and join kursus mengemukan dan menaikan berat badan yang sedia ada..ihikz..lagi beberapa hari result dah nak kuar...grrr...gegel plak badan ni nak tunggu result.. aiissshhh... wish me all the best ye kawan-kawan.. 1 more sem and i hope i will finished it .. :)


aku dah serik...
menunggu sesuatu yang aku sendiri xtahu apa yang aku tunggu....
aku serik bagi hati aku pada yang salah.. aku takut jika kali ni aku still bagi lagi pada yang salah aku x mampu lagi nak ubati hati aku yang dah luka parah tu nanti...

aku mengaku yang aku cepat jatuh cinta...cepat menghargai orang....cepat percaya kat orang.. and aku terlampau yakin pada sesuatu yang x pasti.. 
hmm..aku sering menunggu yang lama..aku sering bagi peluang pada yang lepas...


tapi kini aku nak jadi kuat..aku nak bergerak kehadapan tanpa toleh ke belakang.. konon-konon nak jadi worrior gurl yang x pernah tahu apa itu sakit hati..sedih dan air mata.. " konon-kon jew.. jap g orang sakitkan hati duk bawah bantal nangissss....uwwwwaaaaaaaaa" ehehehe  ...

yeahh..its really hard to admit that i'm single and i need something that can make me forget about asomeone call MAN... terasa malas nak berpka tentang itu.. 

tapi aku dah jatuh lagi mungkin... aiishh but  now kena jadi lebih berhati-hati.. lelaki... awal-awal kenal memang semuanye manis.. bila dah dapat "couple" semua kemanisan tu hilang...disedut lebah kot madu dyeorang nie.. aiishh....

sorry if now aku x leyh nak terima kau laju jew...mungkin aku perlukan masa...masa yang aku sendiri x tahu berapa lama.. berapa hari..berapa bulan..maybe tahun...uhuhu.. so if kau sanggup kau tunggu..kalau x..maybe kita x berjodoh...

:D..

p/s penaja : siapa agaknye jodoh aku kan..aiishh kan dah bagi alamat kat dalam mimpi..xsempat catit kew??.. penat dah menunggu.. :) please guna GPS yang ad dalam keta audi awak tu.. pleaseeeeee~~~...ehehehe

berangan je aku nie..
k till the next post luv u all..
:) wish izzati karim all the best in life and smile alway zati..
even you are not the pretty women but you are the cute and nice person..
be yourself and smile.. :) 


satu gambar terbaru untuk awak-awak dan awak... : luv u 

satu senyuman mampu menimbulkan seribu lagi senyuman..
mungkin x dihargai sekarang tapi akan dirindui kemudian..





















salam.. :) 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)