Monday, 25 June 2012

johor itu best~~

hai...assalmualaikum...

my lovely place :) 

hai semua si manis and si handsome... malam nie iz nak update pasal negeri kelahiran iz.. semestinya JOHOR.. itsreally intresting when i talk about johor sebab bnyak benda pasal johor nie yang orang xtaw and sometime confius.. uhuhu... and skunk nie johor dah ad satu lagi tarikan pelancong iaitu... legoland,..bertaraf antarabangsa k.. nak masuk pon boley pokai duit...but i want to go there ..maybe beli annual pass.. :) ..boley masuk banyak kali kan.. hehe ..  

bulan 9 nie jum ramai-ramai. :) 

hehe k back tu the main things.. iz nak cerita sikit something yang special kat johor nie... first sekali lets talk about food.. wee makan...   pernah dengar laksa johor.. tu salah satu makanan yang popular kat johor ni.. kuah laksa nie di masak menggunakan isi ikan yang direbus...kuah laksa johor ni lebih pekat dari kuah laksa penang.. and yg specialnya laksa nie ialah ad sambal belacan untuk dimakan with this laksa.. :) .. and korunk pernah dengar mee bandung ??.. uhukz..tu pon terkenal kat johor nie.. especially kat muor.. bandar maharani.. memang terkenal kat sana.. and for your information.. mee bandung nie xdew kaitan ngan indonesia or air bandung ... slurrrrppp... 

 sila jangan terliur dengan makanan disebelah tu..ehehe...saja nak mendera si manis and si handsome..if nak rasa meh la datang johor.. :)





then lets talk about our bahasa or lebih tepat loghat kami... kami rakyat johor mungkin sudah sinonim dengak perkataan ekk.. almost all of our perkataan and sentences di akhiri dengan perkataan ini ... eh yeke.. cam xpasan ja iz cakap camtu.. hehe    . then yang ini iz selalu mengaku iz selalu buat and boleh dikatakan semua rakyat johor buat..kami terbiasa menukar perkata AR kepada OR.. like perkataan besar kami akan menukarnya kepada besor, muar ti muor.. mungkin orang luar sometime akan nampak ianya funny but.. its the true or johorian.. :).. mulut kami jadi bulat sebut itu.. :P  .


now lets learn some of johor sentences.. of my johor~!!.. ehehe amik tagline oh my english jap.. 




berlengeng --> x memakai baju.. and biasanya perkataan ni di gunakan macam ni.. "eh napa kau berlengeng ??"
gebor <-- selimut.. "nah amik gebor ni wat ilang sejuk ko tu'
gerobok <--- almari "simpan baju tu dalam gerobok
anu ---> sebenarnya xde pape maksud.. but dye bukan something yang lucah cam korunk pikir kan.. biasa nya ianya digunakan sebagai meminta pertolongan... " dik amik kan anu tu " ( sambil tunjuk kat barang.) macam kata ganti diri 
sanggap <--- menguap.. ini lagi satu yang menjadi persoalan.. setiap kali iz cakap sangap semua orang nak marah and now i want to tell u all that sangap is menguap and please jgn pk bukan-bukan.. :) " ko ni aku nengok asyik sangap je "
endut/berendut <--- berendut nie means dah ad pakwe/makwe.. "amboi ko ni skunk da pandai berendut ye "
semangka <-- buah tembikai.. ( rasanya tempat lain pon sebut sama..but its ok kan klo iz tulis kat sini )  " semangka nie berapa ringgit sekilo"
lepak <--- penat sangat-sangat. " aish aku da lepak betul drive dari kl ni " 


ok now lets to kahwin .. yeay..yeay kahwin.. ehehe.  meh sini cek nak habaq mai kat hampa semua.. johor merupakan negeri yang mempunyai kadar mas kahwin yang paling murah iaitu RM 22.50 sahaja  and kadar ini sebegitu rupa bukan untuk merendahkan wanita but benda nie nak menyenangkan pasangan kan..wat pa ak mahal-mahal.. :) janji kahwin kan.. :).. then specialnya kat johor nie apabila dirumah pengantin perempuan.. :) .. sebelum pengantin lelaki naik bersanding bersama pengantin perempuan...sedara mara..orang rewang or sepupu sepapat pengantin akan menjadi penghalang untuk mengahlang pengantin lelaki.. nampak macam tol la.. hehe.. teringat pengantin sepupu iz awal tahun lepas.. ad ke sedara mara lelaki tunggu kat jambatan depan umah dengan senduk cangkul segala bagai.. hehe.. :).. siap ngan baldi taw si manis and handsome.. ianya menjadikan majlis tu lebih meriah dengan gelak ketawa.. ehehe.. :) ..

curi dari pak cik google.. ehehe
sebenarnya banyak lagi benda nak cerita pasal johor nie.. ti kita sambung balik ye kat johor part 2.. :) ... psst sambung baca taw kalau nak taw tempat-tempat peancongan kat johor nie.. :) .. 


p/s penaja : setiap negeri ada keunikan and ini keunikan johor.. :) 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Sunday, 24 June 2012

hospital..

hai..assalamualaikum..

hai-hai si manis yang duk baca tu.. hai gak kat si handsome yang duk intai blog pink iz nie.. ehe.. aish penat rasanya badan ni bila kena bangun awal pagi..uhukz.. maklum la.. tido kul 2 lebih and bangun kul 8 lebih...aish terasa kurang tido..nie pon menaip dalam keadaan mata kuyu.. balam-balam ja nengok tulisan kat skrin nie.. but mengagahkan diri sebab ngah ad idea nak menaip nie..takut-takut kalau tangguh-tangguh idea iz lari lintang pukang. .. " xdapat den nak koja.. ".. ahaha... 

pagi tadi.. iz pi klinik kesihatan pt raja... psst " zati wat pa pi ospital tu??'... sakit ke ??.. eh x la.. iz okie-okie je... iz antar nenek iz pi check up tadi.. but perh... dekat 3 jam tunggu.. rasa cam nak remuh ja bilik doktor tu... sampai-sampai ja nengok da penuh giler.. aisshhh...time sampai tu dahmengeluh abis da... coz memang da taw da..klinik kesihatan kat negara nie klo x tunggu 1 jam lebih memang bukan nama nya klinik kesihatan kerajaan...menguji kesabaran serius sangat-sangat...ntah berapa kali la pak cik -pak cik kat situ nengok iz menguap... ahaha... abis la kena reject jadi calon menantu.. 
nasib baik xde kucing tutupkan mulut...
nasib baik la doktor tadi handsome..  alamak tercair plak.. ahaha..after check tekanan darah dapat surat amik ubat.. tq doktor endsome.. ahakz.. :P 

sebenarnya.. bukan tu ja iz nak citer but iz nak cerita.. klinik kesihatan yang iz gi ni dekat ngan tempat ibu mengandung check up so nampak la ibu-ibu yang cumil-cumil ngan perut dyeorang..seriusly nak juga merasa cam tu... nampak cumil sangat.. and kebanyakan nye iz nengok semua ibu-ibu muda... sweet sangat.. and ad sorang kakak nie kuar dari situ tersenyum.. waahhh!!..baru taw dapat baby la tu.. uhukz.. bestnye kan nak dapat baby.. nak juga...nak juga....   ahaha.. but ad sesetengah dari ibu-ibu muda nie pakai jeans masa gi situ.. iz terpikir,..x sakit ke baby dalam perut tu bila ibu-ibu dyeorang nie pakai camtu??.. aish.. sian baby tu.. hope ti bila iz ngandung iz dapat jaga kandungan and besar kan dye ngan baik... insyallah.. 

and tadi iz nampak sorang ibu tu lari kuar dari klinik tu... and muntah..ya allah camtu ke kalau kena mabuk masa mengandung.. sian akak tu.. lemah ja iz nengok.. aish besar sangat pengorbanan ibu terhadap kita kan.. hmm..

and now iz da balik penat-penat sangat..lately asyik penat ja.. alway ngantuk.. hmmm

p/s penaja : ibu berupaya menjaga 10 orang anak..tetapi kadang-kadang 10 orang anak x mampu nak menjaga ibu.. pikir-pikir kan kawan. :) 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

akhirnya

assalamualaikum dan hai

hai-hai si manis.. si handsome yang duk baca-baca blog iz nie...mekasih ye.. uhu sebabkan xde idea yang menarik nak tulis malam nie so iz pi la belek-belek photoscape zati tu..then tetiba terpikir nak wat header..uhu..maklum la.. header yang dulu tu di wat oleh adik iz.. so aryni nak try wat header and dalam masa setengah jam maybe jadi la header nie .. ~~~~~~




tara...

cun x cun x ??.. ehe.. nampak cam dak kecik nye header kan.. haha..but iz lagi suke camnie.. nampak cute cun simple je.. ahaha <-- puji hasil keja seniri..ahaha.. okie abaikan.. lagu kat blog nie pon da tukar hope pembaca suke.. :).. please leave coment so leyh iz pertingkatkan blog iz ni dari semasa ke semasa.. :).

hope u all will like it.. :)

p/s penaja : pasni nak terjah blog lysaa nak nengok if ada tuto baru yang boley di try.. :) .. 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Thursday, 21 June 2012

xpatut berblogging ??

hai.assalamualaikum 

hai kawan-kawan..si manis and si handsome semua.. :) .. alhamdulillah iz still lagi mampu menaip untuk mengupdate blog zati yang biasa-biasa nie.. :).. hari nie hari jumaat!~ yeay.. ehehe...hari nak balik melaka makin hampir and myreport not done at all.. :).. 


yeah i am love to be a blogger.. :) .. but sometime xdew idea nak update blog..and sometime susah nak cari idea nak merapu kat sini..that why la agaknya ada orang cakap kat iz..iz x dew bakat nak jadi blogger.. bang~!..alamak orang itu sudah kasi hati iz berlubang, hehe... sebenarnya iz da dengar orang cakap-cakap nie since blog lama.. :).. dyeorang cakap wat pa nak ad blog.. ti kalau orang lain baca taw semua pasal hidup kita..

pap~pap~~.. assalamualaikum yang duk cakap lagu tu.. meh iz cakap sikit.. :).. blog nie bukan hanya nak cerita luahan hati..cintan cintun.. sayang abang ..muah-muah.. :).. ahaha.. <-- okie ini gedik.. blog nie bukan hanya itu kawan..blog juga bukan tempat nak maki hamun and tempat nak lepas geram ****< mencarut segala bagai.. blog nie boleh di jadikan tempat nak bagi info or papew yang berguna.. its depend on the blogger :)..  cer jengah blog nie cik lysaa and en eddiefadhli  ada ke dyeorang duk luah itu ini but look their follower.. cun kan.. :)..

then ada yang cakap...en boyfie depa x kasi nak wat blog segala.. alolo so sweet couple nie.. ahaha.. jom nengok blog nie plak.. :) dena... and de agi blogger lain yang da sarung cincin and salam tok kadi .. but still lagi aktif berblogging..still lagi duk ngarang ayat bets2 kat blog dyeorang.. :)..lagi sweet dyeorang cerita pasal perkahwinan dyeorang..ok saya pon nak ikut sekali tapi x taw bila.. :)..

and ...

for your information berblogger ni leyh wat tambah kenalan/kawan/rakan taw.. and dyeorang semua best-best...sempoi-sempoi..and seronok kawan dyeorang.. :).. dyeorang ni x kedekut ilmu nak share papew pasal blog dengan iz.. :).. maklum la iz nie kan budak baru blaja.. :).. dyeorang semua yang ajar zati edit blog zati jadi cumel-cemel.. :) ... ehehe.. blaja pasal coding..its fun k.. ehehe.. :) jum sesapa ada blog join BCR=blogger chat room.. blogger2 kat sini fun....baik ramah tamah.. and i'm still new there.. ehehe nie link BCR jum click.. :) blogger manis and handsome chat kat sini.. :) ehehe... so jom la ramai gi situ ye.. :)..


and thats all reasons why iz still lagi menaip.. .. and sebenarnya sebab zati suka menulis..suka mengarang tapi still x mampu nak mengarang ayat2 cumil-cumil untuk tarik hati kamu-kamu..so enjoy my post and do komen apa yang kurang k.. :).. weee~..

p/s penaja : mulut tempayan boley ditutup mulut orang boley jahit ja.. :P.. ahaha

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Wednesday, 20 June 2012

gojezfm ---> layan beb~~

assalamualaikum..hai..

hai si manis..hi si handsome yng duk terjah blog iz pepagi ke tetengah ari ke..ke memalam buta kew..iz nak say welcome to my world..~..hehe world la sangat <-- amik aura mawi sikit :P.. ehehe.. lai..lai baca satu gi entry iz pasal contest..tapi kali nie.. bukan contest dari blog..but dari radio online... :arkk pssttt "iz apa tu radio on9??" radio on9 nie bukan cam radio hot ke era yang boley duk bawa sana sini kan we just can hear them when we have internet :) .. but it fun k.. :)..

admin radio tu baru ja announce satu pertandingan :) pertandingan kumpul like terbanyakk.. <--- okie nie reka nama seniri.. :P .. so disini iz nak minx tulun..setulun..tulunnya..ahaha.. jom bantu zati.. kita like ramai-ramai page gojezfm  after da like tu mohon kerja sama like juga entry nie..or komen entry nie.. :).. so senang nanti iz nak kira kawan2 iz yang dah like.. :) 

seronok join radio nie..lagu-laguyang di putarkan pon masyuk-masyuk..and korunk leyh wat permintaan lagu bila dj ke udara..dj-dj kat sini pon sempoi-sempoi belaka.. :).. selain tu korunk leyh juga join geng-geng gojez berchatting kat ruang laman sembang :).. syok abis..semua nya ramah tamah taw..janji korunk boley masuk ngan dyeorang korunk akan have fun :)... 

klo rasa nak join laman sembang gojez jom click-click sini : ) borak-borak..

nie le rupa paras laman sembang tu.. siap ada tempat nak minx lagu :) 
so apa lagi jom like ramai-ramai.. :)


p/s: thanks afie bagi idea update blog malam nie.. ehehe

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

First Giveaway by Alia

hai assalamulaikum

uit.. jawab salam cepat ti dapat dosa iz x taw ea..ehehe..see x ??..iz join giveaway lagi..ntah giveaway keberapa ntah..ehehe  <-- bajet konon banyak na ja join giveaway..ahakz.. :P..
so arini iz nak join giveaway nie after di tag dan di sarankan oleh kak nad.. :).. ala kak nad cumil2 tu .. :P ..okie kak nad jangan kembang pipi sgt ye.. :P

lets terbang-terbang nengok giveaway nie.. :) ...

cumill kan dye nye banner... sweet ja..  :)
syarat-syarat nak join mudah ja..antaranya ialah... terbannnnng 

  • buat satu entry about this giveaway :).. <--i'm done 
  • letak la banner cute miut kat atas tu kat entry korun <-- pun da 
    1. then must tag two friend and make sure blogger2 bertuah tu taw.. and now nak tag
                                         my lovelly friend adik warra cun.. :)
                                         my lovelly friend to amirah kamilah.. :)
  • after that follow la biar mudah nak taw pasal contest nie.. :)  <---ofcos da. :)
  • then like fanpage blog <---pun dah
  • then letak link entry nie kat sini cik penganjur
of cos korang semua nak taw adiah nya kan jom kita terbang lagiiiiii :
pssttt..alamak xde gambar adiah..but korunk berpeluang menang dress,blouse,topup voucher and much more...soung intresting kan.. :)..that y i am join  :)..


this giveaway are open till 24 jun 2012 :) 

p/s penaja.. :).. klo dapat blouse pon okie gak kan, :).. 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Tuesday, 19 June 2012

cerita itu ini...

hai..assalamualaikum...


muka si comel di libry :) 

hai..hai si manis and si handsome ... apa khabar tu ???..ngah wat pa.. psst jgn duk niarap depan lappy ja taw..ti jadi cumil cam iz plak nanti.. :P.. malam nie xtaw la nak merapu apa..tapi kesian plak kat blog nie kosong ja kan.. :).. nak suro orang terjah pon malu sebab xde cerita nak tulis..ehehe.. malam nie update blog nie depan pintu..perh sedap ja angin malam ni.. di temani plak ngan my 2 kucing cumil... si musang ngan si kecik nie..duk mioow..miooowww ja... grrr... nasib baik cumil... :P

xlama lagi iz da nak balik melaka da.. wahh ~~ so miss la sama melaka.. :)..so miss my friend and of cos la x rindu kat poli..bahaha.. <---kejam kan minah nie.. :P..dengan report dengan semua benda yang perlu bawa x ready lagi memang la iz x nak balik poli..klo da siap..malam nie pon iz nak balik poli tu.. ahaha...ok ini dusta...malam nie nak cerita pasal tempat blaja la.. :).. mungkin skunk nie ada si manis ke si handsome yang duk kemas baju nak gi poli kan..daq2 uitm matrik semua dah masuk... amacam.. best ???.. ahaha

anyway welcome to ipta/ipts student life.. 

ehehe.. dah ready ke nak panjat tangga tinggi nak pi klas..mesti korang semua teruja kan nak pakai baju selain baju sekolah.. :).. tapi korunk semua kena ingat.. asigment nanti korunk kena wat seniri taw.. "seniri".. i means sometime lect guide sikit ja..lain semua control seniri.. dulu masa mula-mula masuk cam terkejut la juga..maklum la.. dulu kat sekolah macam dak kecik... semua cikgu readykan and suap semua jawapan... tapi kat ipts/ipta libry la tempat rujukan selain kawan-kawan..

dulu kat sekolah sapa malas cikgu rotan..tapi skunk klo dah masuk sapa malas alamatnya selamat tinggal la.. :).. kena sentiasa alert ngan apa yang lect cakap klo x memang mengagau nak mencari balik apa yang di ajarkan.. :P... 

tapi...


bila kat u nie..ada macam2 benda baru yang best... so kita kena rajin nak explore semua tu... klo kita rajin means everything akan happy and kita pon akan enjoy ngan semua tu.. :)


p/s penaja :.. untuk berjaya tiada jalan mudah selain berusaha.. :) 

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Sunday, 17 June 2012

hai assalamualaikum

hai semua si manis ngan si handsome yang duk baca blog iz nie..mekasih la duk luangkan masa baca soh seh si comel nie...tett~~..ok2 cop2 iz pi cari baldi ..bia muntah pink kat dalam baldi.. heh penat ti iz nak mop.. :P..

malam nie tetiba plak nak jadi cintan cintun.. uhu..tetiba memalam sunyi nie teringat kan si FR yang tersayang..teet~~.. kau sayang iz dye.. haha.. sayang la kot.. :).. ntah la.. dah dekat setahun dah aku x jumpa dye..hmm..last jumpa puasa tahun lepas..dye teman iz pi cari barang raya untuk raya.. :).. iz bagi dye sehelai baju t-shirt, :).. hope baju tu jadi kenangan terindah untuk dye.. iz bukan kekasih yang baik... kalau makwe orang lain.. time birthday bagi hadiah..time birthday wat suprise tapi iz x wat pon semua tu...iz x bagi dye hadiah.. iz just pi jumpa dye jew.. iz xreti nak wat suprise itu ini... iz x kaya nak bagi hadiah mahal-mahal kat dye..maklum la.. pengajian iz pon iz pinjam pt kan.. :).. satu-satunya hadiah yang iz bagi tu la t-shirt hope dye simpan kan... hmm.. such a idiot women i am.. :).. ok iz enough salahkan diri.. :).. 

lets talk about him... pstt FR jgn marah ye.. :).. janji x letak gambar.. janji x sebut nama...cuma pengalaman.. :)..

FR ialah lelaki yang buka hati iz untuk couple balik lepas setahun setengah iz serik dengan lelaki..iz serik dengan lelaki sebab dyeorang permainkan hati iz.. :).. couple with adik angkat seniri then iz kena serang okie itu pengalaman yang perit. :).. pengalaman cinta pertama yang totally x indah.. boley iz katakan FR lelaki ketiga yang menjadi sura rumah hati nie.. FR x tinggi.. FR x handsome cam pakwe-pakwe si manis.. :) FR biasa-biasa je. sedap mata memandang :) .. FR lelaki yang selalu wat iz tersenyum dulu.. iz selalu ketawa bila ngan dye.. iz selalu tersenyum bila ngat memori ngan dye.. dye lelaki yang baik.. lelaki yang ske wat lawak.. dye anak yang baik..alway think about family before himself.. :)..FR lelaki yang x ske bagitaw masalah dye kat iz.. lelaki yang selalu memikirkan orang lain baru diri sendiri.. :)


FR lelaki yang iz kenal kat FB laman maya..mungkin semanis ngan si handsome x vaya dengan cinta cyber.. tapi ini realitinya.cinta iz ngan FR bermula dari talian internet dari laman sosial.. :).. dye orang kedah iz orang johor.. dye bakal guru bahasa inggeris zati mungkin bakal akauntan.. iz ngan FR pernah lost contact tapi mungkin jodoh masa tu kami dapat contact balik... :).. 9.10.10 tarikh first time kitaorang jumpa.. tarikh keramat kitaorang.. tarikh kitaorang first time jumpa..tarikh dye minx couple.. "umi sudi x jadi awek abi"... ayat keramat.. wahh~~!! berbunga kot..x senang k kitaorang leyh couple..macam-macam jadi..macam-macam.... 

dye manja ngan iz..dye baik ngan iz..dye amik berat pasal iz.. dyesangat-sangt sweet... ini bukan dusta tapi nyata.. ahh. da lah citer pasal dye..iz da nangis..waa..lemahnya bila zati bercerita pasal dye...hmmm ok la...


FR..mungkin x baca post nie.. tapi zati nak pesan kat dye take care yourself..jgn makn pedas.. jgn main rugby teruk-teruk sangt ti sakit.. blaja elok-elok.. jgn main-main..bangga kan family and bangga kan iz k.. :).. 

p/s penaja : nak suprise birthday party boley x :/??

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Thursday, 14 June 2012

perasaan..

hai assalamualaikum :)

apa khabar semua ??.. hope semua sihat-sihat...eh si manis napa nampak pucat pi makan ubat cepat and jangan lupa senyum ye... :)..sebab senyum tu pemanis muka and ubat yang mujarab untuk penyakit hati.. :).. so smile as long as u can ... :) 

psssttt..nak cakap nie ngah sibuk dengan euro sama la gak ngan kak manis nie.. ngah ngadap lappy ngan tv 34 inch yang ngah dok tayang bola itali lawan croatia...hehe..pasukan akak da kalah semalam...waa so sad..dah ada tanda-tanda kena pulang awal da nie.. waaa~~~ netherland napa awak kalah.. dush~~dush..bagi sedar sikit.. :hehe...

smartkan baju nie...meh2 sapa nak tulun iz beli baju ni.. waa klo dapat satu sah pakai..kalah ka menang luv...luv la ini baju.. :P

ok back to the main thing.. lets talk about perasaan... manusia kalau xde perasaan memang x leyh nak di panggil manusiakan.. lets call them makhluk tanpa kepala.. <---sound kejam and scarykan.. sebnarnya iz nak cerita pasal nie sebab kat fb..twitter.. and of cos my internet radio gojez fm ngah duk panas talking-talking gossiping-gossiping about perasaan nie.. hmm.. perasaan ni kadang-kadang wat kita x tentu arahkan...terutama sekali bila kita cakap tentang perasaan sayang,cinta muah-muah.. ini paling payah... susah nak kawal perasaan nie.. susah nak sembunyi perasaan nie kan..

memang betul bila sayang nie da muncul susah nak buang..bila sayang nie ada semua benda yang buruk tentang someone akan lenyap..puffft... simple.. cam petik jari ja..semua nampak indah bila sayang kita dibalas dengan kasih tapi.... bila sayang kita dibalas dengan kata maaf.. sakitnya tak terkatakan kawan-kawan.. sakitnya hanya kita ja yang tahu, luka berdarahkan.... tapi kawan... jangan sedih melampau.. itu dugaan.. itu cubaan itu rintangan untuk kita menjadi lebih kuat..lebih gagah untuk melangkah untuk mengukir satu lagi fairytale dalam idup kita.. :) ...

ingat... pasangan kita,jodoh kita, dah tertulis dalam buku kita sejak kita masih di alam lain lagi.. :).. so kita perlu berdoa.. doa la husband to be ke future wife kita tu dari orang yang baik.. :)... jangan memaksa sesuatu yang bukan hak kita untuk menjadi milik kita..kerana jika itu bukan ketentuan kita..kita x mampu untuk melawan nya.. :)

satu ja pesan iz.. senyum selalu and jangan berdendam jika sayang kita x mampu diterima.. enjoy your life... and think before do something...

p/s penaja : cinta itu akan jatuh ke dalam jurang yang dalam dan berduri jika tuan yang memimpin cinta itu tidak menggunakan akal dan hati yang celik untuk berjalan :)


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Saturday, 2 June 2012

sahabat kawan rakan...

assalamualaikum,hai....

hai semua..sihat x arini??.. :).. harap-harap sihat..aish lama nya x update blog nie...bukan xdew masa tapi...cuma xde feel nak update.. :)...so today.. short entry from me before pi pusing-pusing malaysia... hehe... p/s:..sebenarnya gi 2 ari jew..ehehe... :)   dengan lagu blog barukan..so lets go... terbang-terbang  aha...

first sekali nak cerita pasal besties cinta mati zati.. :).. zati beranggapan x kisah jika tiada laki sayang zati janji mereka ada.. :)..mereka pemberi semangat kala zati jatuh.. :).. mereka kipas lipas zati sapai mati.. :).. 

hehe..ni la mereka.. dari depan ain,dila,muna and piah..  orang lain boley buat aku sedih tapi jangan mereka.. :).. dyeorang nie sahabat yang palinh awsome pernah aku jumpa.. :).. xtaw la napa.. but its really fun to have 4 of you here with me.. :) .. mereka nie dah jadi kawan zati since form 4.. :).. kami sampai wat group taw x.. uhukz.. group BUS ( budak ukur sekolah ) bb kitaorang ni jenis suke merayap.. bahaha.. cikgu-cikgu semua kenal kitaorang.. we always ada sama-sama.. :)..pi mana pon sama-sama.. kawad ke..kem ke.. always 4 orang.. 

farrah ain nabilah - uitm segamat - business study.. :) 
safiyah sa'adah- uitm segamat- sains kuantitatif..
izzati karim- politeknik merlimau melaka- akaun
nur nadila- politeknik merlimau melaka - business study
munauwarrah as'ari- utm skudai - engineering 

jom terjah our memory :) 


edit by me.. 
nie masa masuk endau rompin..see our face.. :).. muka kanak-kanak aktif..yes.. :P.. kenangan kat sini xdapt nak lupakan.. :).. 

andthis is our memory.. :)..see itu kami berlima.. kami sentiasa bersama.. :).. never forget about all of you and u are my inspiration.. 

p/s penaja tq kawan sebaba ada kala aku berduka dan ketawa bersama ketika aku bergembira.. hope persahabatan kita x kan pernah hilang.. :) ...

maaf terkasar bahasa.. senyum :)