Sunday, 30 November 2014

DECEMBER 2014

hai.. assalamualaikum semua!.. :)

hai semua.. aku tanya apa khabar.. aku tanya apa khabar.. hiii
semoga semuanya sihat2 belaka la hendaknye.. ana yang x bapa nak sihat tu cepat2la pi jumpa doktor mintak ubat ye... hiii
december.. bulan 12.. eh nak abis dah tahun ni.. eh.. eh.. cepatnye masa berlalu...cemburu pulak masa ni dengan kita..cepat betul di berjalan sepantas kilat... 
to much thing happen this year.. happy thing.. weee...
start dari aku konvo..aku dapat keja.. sampy la kecik kawin... penuh dengan warna warni hidup aku tahun ni.. :)..
harap bulan akhir bagi tahun ni pon sama.. bagi aku pengalaman indah mungkin.. hiii...
azam tahun ni boley la di katakan berjaya sikit..sikit ah.. hii.. kita nak kurus.. turun la 2 3 kg.. kurus la juga kan kan.. kah kah.. mohon gelak untuk zati... 
berharap lebih tapi apakan daya.. diet pon x boley oiii.. asal nampak makanan ngap..asal makanan ngap.. turun 2 3 kg tu pon kejayaan taw bagi zati.. haha..

untuk tahun depan.. 

mungkin berusaha untuk dapatkan sebuah kereta untuk diri aku.. hahaha.. 
ajet-ajet berani oii nak beli kereta.. nak bawa keta pon dekat setahun lebih x bawa oiii.. 
mohon bila ada kereta sendiri aku jadi berani.. Amiinnnnn.. doakan la hati aku ni kuat nak bawa.. kih kih... 
kereta ap??.. 

hmmm maybe  

axia 

or 

iriz

masih dalam permerhatian... 
full loan ka duit muka?.. insyallah pakai duit muka.. atas bantuan mak n abah.. hii doa-doakan zati ye kekawan.. kih kih...

hii k la.. sampy jumpa next post.. ti kita cecite lagi ye..

xoxo

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Wednesday, 26 November 2014

MAJLIS NIZAM & LINDA :D

hai.. assalamualaikum.

hai.. assalamualaikum readers!!.. eh ada ke readers..
hai kakak tua tepi umah.. hai lipas... apa khabar korang2??..
klo x sihat mohon pi klinik and makan ubat-ubat ye korang-korang.. :)
dah nak abis dah tahun 2014.. tinggal satu bulan je lagi.. weeee... so much thing happen dalam tahun ni.. to much memories to much bad and happy thing happen.. weewwiiittt :D...

berbicara tentang happy thing.. ni ada satu cerita panas.. baru keluar dari oven u olllsss... hiiii..panas gelegak gelegak weyh!.. kah kah...
if u olls nak taw cerita apa... moh kita scroll.. hiii

scroll lagi.. meh scroll... 

.
.
.
.
.
.
.
.scrol sikit lagi ea sikit je..
.
.
.
.
.
hiiii

taraaaaa...
                                        



tawin tawin!.. hiii.. nampak x pengantin nampak x pengantin... hiii #joget2.. 
zati kawin??.. OMG OMG... hahaha.. eh opkos la x.. bukan zati ye kekawan tu kawan baik zati tu :D

22.11.2014 dalam lebih kurang pukul 10 lebih sah la dye jadi isteri kepada nizam.. aceeyyywaahhh.. hiii
dengan persalinan serba gold bagi lelaki dan kuning ptih untu perempuan sah la mereka jadi sepasang suami isteri...
mungkin x sama tinggi.. tapi sama handsome n sama cantik okay.. hiii :D.. 
cinta hati kesayangan, besties roomate bestmate and everything everything la dye ni.. hiii geng mempelam dah sorang dah lepas.. Alhamdulillah.. SELAMAT PENGANTIN BARU sayang :)... i am happy for you sayang...
semoga perkahwinan yang terbina ni akan terus kukuh k.. jadi isteri mithali jadi..masak untuk suami jangan lupa!!.. enjoy your marriage k.. :D..

masa  dye nikah aku yang sebak weyh.. nasib x leleh air mata cek ni... 
teringat dulu masa sem satu.. satu kelas dari sem satu... satu bilik dari sem 2.. and sampy final sem kita sama2 kan.. banyak sangat memori kita sesama.. mohon bila dah bersuami ni jangan lupa kita.. if ada problem jangan segan silu nak mcg k :D...

mesti shem rindu giler kat daq cik.. waaa... 






hahaha... bila jmpa dengan dye semua benda boley buat.. :D.. tapi pasni dye dah jadi bini orang dah x leyh nak huhahuha sgt.. hiii... 
dia kesayangan hamba mohon dye akan terus gembira dan ketawa.. :)..

sekali lagi tahniah awak.. mohon doakan jodoh kita mai plak lepas ni ye :D.. 

penat jawab orang tanya aku bila pulak masa majlis... hiii senyum and cakap lama lagi je la.. :D.. 


orang cakap bila jodoh dah smpy kita elak camne pon x kan lari.. tapi kalau dah x jodoh sekuat mana kita gengam cinta tu akan hilang juga.. :D..

so jom kita nengok gamba sepanjang majli daq cik kesayangan ni.. 









maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Sunday, 2 November 2014

hai assalamualaikum!!..

hai assalmualaikum!!... apa khabar kamu-kamu.. sihat x??... cek ni pala pening sokmo.. ntah kenapa x taw la.. konon2 banyak pikir la kononnye hiii.. 
ntah la.. hati ni rasa cam xtenang.. maybe.. maybe la..
tapi seriusly x taw apa yang di fkirkannya... cam lost dalam pemikiran seniri...
if korang nak taw.. ni la zati.. suka nak terlebih pk.. padahal its nothing.. benda remeh-remeh di anggap besar.. sengal kan.. hiii...
lately ni.. cam nampak kekawan cam bnyak giler problem.. ada yang ngan kekawan ada yang ngan pakwe ada yang dengan famuily.. ada yang dengan diri seniri.. hiii.. be strong k kekawan.. :D..
ntah la.. zati kalau nak cakap yang zati sentiasa happy pun x juga.. ada je masalah.. ada je benda pelik yang nak zati pk... tapi zati pilih untuk amik jalan mudah... lupakan.. x pn lari dari masalah tu.. itu zati... tapi bagi kekawan zati nak cakap cuba hadapi k.. solve it... sebab selagi masalh tu x selesai selagi tu dye mengekori...
perlahan-lahan cuba selesaikan k.. make it simple.. xde masalah yang x boley kita x selesaikan :D.. every masalah ada penyelesaian..
jangan jadikan masalah tu satu bebanan tapi jadikan masalah itu satu pemangkin untuk kita terus kedepan.. :D..

nak cakap soal hati??..
boley juga mungkin... hiii..
hati zati masih bebelah bahagi... ntah la.. ada kala suka ada kala rasa nak lupakan.. sebab ntah la.. to much people di keliling dye..
aku rasa aku patut pergi jauh..
so aku pasang satu dinding antara aku dan dia... haha..

bulan november dah...
bulan ni sorang kawan baik aku akan kawin... yeeayyy!!.. seronok!!..
seronok untuk dye dan pasangan...
hiii . aku??..
ntah bila.. bayang calon pon x berapa nak nampak so aku x mampu nak menjangka kan yang aku kawin bila.. hii
tapi aku tetap dengan angan-angan aku nak wat majlis cam english garden.. haha.. yang kaler pastle kaler tu.. hii..
berangan x sudah kau ni zati..
payah laki ko nak melayan angan-angan kau ni nanti weyh!!.. hahaha

membuak-buak rasa nak pi jalan..tapi aku kena kawal nafsu jalan ni dulu sebab aku ad benda aku nak perolehi dengan duit aku seniri.. walaupun dah ada liability..
aku tetap nak tambah liability aku.. hiii..
#prayforzati pliss..

k till next post

XOXO :D

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Wednesday, 29 October 2014

luahan hati

hai assalamualaikum...

hai.. awak-awak semua.. apa khabar hari ni??.. sihat?.. if x sihat mohon cepat-cepat pi jumpa doktor na.. minx ubat k.. :)...tak mau sakit-sakit k..

hari ni rasa macam nak menaip lelaju..macam banyak giler nak cerita...
soal hati mungkin.. 
ntahla.. semalam dah wat luahan hati dengan peod.. tapi hati ni masih sakit x taw kenapa.. aku mungkin terlampau menjaga hati ramai orang lebih dari hati aku sendiri... ntah la...
aku cuba jadi seperti biasa tapi.. makin aku cuba jadi biasa aku makin sakit.. hmmm...
cuba untuk menangis tapi aku xtahu kenapa aku x mampu menangis.. mungkin aku dah set kan minda aku yang aku dah x nak menngis sebab benda-benda ni.. aku x nak nampak loser sebab benda kecik-kecik ni..
come on zati... awak dah besar umur dah 22 tahun.. dah mampu berfikir kan..terima je yang terjadi... bukan kau x kuat . kau dah penah lalu itu ini.. kau boley bergelak ketawa walau kau sedang menangis hiba dalam hati... just be strong zati :)...
eh hati kau kan dah janji pada zati x nak dah sakit sebab benda-benda remeh ni??.. kenapa nak mungkir janji??.. 
pliss la.. dah-dah la kau menangis untuk sesuatu yang belum tentu untuk kau... 

22 tahun bukn no yg kecik untuk kau kecik ati iri ati dengan benda2 kecik zati... be katang plis.. senyum biar sentiasa di bibir.. biar dye nampak kau kuat bukan lemah... hiii

x maw jadi cengeng k zati...

xperlu jadi orang lain biar kan kau terus jadi diri kau...

terlampau pikir benda-benda yang remeh buat kau lupa sesuatu yang lebih penting..

pliss kertawa k zati!..

till next post 
 :) 


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Friday, 17 October 2014

tempat impian

hai.. assalamualaikum ..

haiiiii!!...
assalamualaikum semua... rasa bosan duk ngadap pc tanpa buat apa-apa...so apa lagi menaip la kita.... 
tapi kan tapi kan.. zati nampak lipas dah buat kediaman rasmi, burung kakak tua dah ada cucu.. hahaha.. feeling-feeling lama beno x menaip... al maklum la... xde cerita nak di karang xde cerita nak di hidang...hiii

sebenarnye hari ni cerita pon xde.. tapi saje nak merapu memenuhkan blog ni tanpa hala tuju.. so happy reading ye cantik manis semua.. hiii

nak cerita pasal apa ni oiiii???... tetiba blank...
tetiba beku kepala bila hujan turun dengan lebatnye.. hahaha..

malas nak cerita soal hati..nanti orang benci.. haha.. maklum la.. 2 3 entry ni asyik nak menaip pasal hati orang bosan taw... haha..
asyik nak jiwang nak kemana zati oiii...

#helloooooo....lama dah x cerita soal hati.. yang ad cuma cerita pasal jejalan dengan kekawan baru... hii #kamikakijalan hiii.. cam best je bila ada kekawan yang kaki jalan semua tempat nak pi... macam cantik je kalau buat baju tulis #kamikakijalan then pakai masa pergi jalan or wat aktiviti.. ahhcuunnn nye.. hiii

bnyak lagi tempat zati nak pergi sebenarnye... tapi xtaw bila n sapa nak bawa.. nak pergi sendiri takut sesat.. tapi sebenarnye boleyu je kalau nak pi... hii datang kepala giler jangan di tanya kemana zati pergi.. hii..


jom wat list tempat best yang zati nak pi.. hiii


first sekali... hiiii opkos laaaaaa ICT 

cam cantik je...
dari zaman faiz lagi ajak pi tapi tak kesampaian... orang cakap cantik that's why hati ni nak pergi giler tempat ni.. benda first nak wat amik gambar!!.. haha.. suka ad dalam gambar kat tempat cecantik ni.. fefeling omey angat kan.. hiii.. kalau ada yang baik hati nak bawa cer angkat kaki tinggi-tinggi... hiii 
nak pergi snow walk dye taapi orang cakap x best mana pon..so maybe x masuk pon x pa kan.. hii... :D just wanna to go tempat yang ad lampu-lampu tu.. hii.. and lagi satu tempat ad lukisan 3D yang cam kuar-kuar dinding tu.. cam omey je klo dapat pi... hiii ...


nest destination...

jom ke kelly castle... 


ni lagi satu tempat zati teringin sangat nak pi...istana lama ni cam cantik je..mungkin orang nngok ianya cuma sebuah istana lama.. wat  penak pi.. nengok bangunann ja pon... aiishh awat cakap lagu tu hii.. zati pon x taw napa zati tertarik giler dengan kelly castle ni...mungkin sebab nama dye sedap n mungkin zati nak taw ap ad kat sana...hii teruja k every time orang cakap pasal kelly castle ni.. benda penting yang nak wat kat sini opkos la amik gambar!!..hii.. kalau x silap.. zati pernah nengok orang wat phostoshoot kawin dyeorang kat sini.. cantik okay!!... pakal je jauh ke perak sana...kalau tidak akan ku naik bus ke sana.. aceeyywaaahhh zati konon je lebih.. hahaha...

  lagi satu.. zati ada nengok kat tv.. kat sini pon ada aktiviti malam... klo x silap dyeorang akan tinggalkan kita kat kelly castle tu untuk rasa seram ke x la kot... hiii.. cam best je.. haha.. 

no 3rd....
bukit merah!!..pahang kan bukit merah ni kan kan ??.. haha... 
taman tema air.. cam syiok ja.. macam-macam ada...gelonsor beso beso.. pastu klo x silap kat sana ad tempat jejalan juga... cam best la.. hii sebab x pergi lagi kan... so kebanyakan keseronokan hanya boley di lihat dalam gambar... grr.. hope one day ada yang baik hati bawa pi sana.. hii gambar??.. helooo x pergi lagi so xde gambar.. haha... 

4th....
opkos la bukit tingiiiiii!!!!..
OMG OMG... teruja giler nengok gambar google tempat ni.. rasa macam jom pergi sekarang..plisss..plissss.. just wanna to go there... zati teruja dengan bentuk bangunan dye yang sangat cun melecun.. gaya inggeris dye buat kita jatuh hati... sebenarnye selain bukit tinggi bukit fraser and cameron highland pon tempat zati nak pergi :) 




cantik kan??... teruja kan... gitu la zati nengok orang pi rasa nak pi je... aiishh nasib baik la jauh :D...


banyak lagi sebenarnye tempat zati nak pergi tapi xkan la nak type semua kat sini kan.. maw tiga hari tiga malam x abis kan...hii 


eh2.. sebelum lupa... 

zati nak sangat pi satu tempat ni.. xde la jauh mana.. kat KL je pon.. hiii
nak jumpa kekasih hati kita la...


hiii..


zati nak pi zoo negara.. zati nak nengok panda..haiwan paling teramat zati suka.. rasa cam nak peluk-peluk ja menatang tu klo dapat... ni yang paling teramat zati nak pi... tapi mak selalu cakap membazir ja pi nengok bukan dapat apa...

tapi ...pada zati kalau dah minat kan.. ap pon boley jadi :D.. 


k la sampy sini dulu la ye tulisan tangan zati...
terlalu banyak impian yang nak di kejar tapi terlalu kecil kudrat yang kita ada untuk mengapai impian yang tinggi mengunung.. :)

till nest post 

XOXO 

enjoy reading :D







 


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Friday, 29 August 2014

#hashtagperhentian

hai assalamualaikum,

hai geng.lama dah x menjenguk ke sini... macam-macam benda dah berubah..maaf kan la tuan tanah yang ntah kemana menghilang.. hiiii
bukan sebab nak bela burung kakak tua tepi tingkap dan bukan juga nak menternak lipas tepi gerobok tu ye... tapi cuma mati idea hilang punca nak menaip.. hilang kata nak mengarang.. errr.. apa lagi yang hilang eaaa...  "pikir jap....errr ilang pakwe pon ye juga taw.. hahaha... okay itu x kelakar zati karim  
ntah mana ntah hilang minat nak menaip panjang-panjang ni... dah puas dah gali tanah, terbang tinggi tapi x jumpa juga...

#amik vacum kemas ruang tamu umah pink ni, cuci lantai,lap cermin bagi cantik2 sikit... 

hiii la ni hari ni.. zati nak stori mori pasal vacation zati ngan kekawan zati yang super!! duper!! kebabom!!! and sangat-sangat syioookkkk.. hiii.. xmenyesal pon bila datang jauh-jauh dari johor berhappening dengan mereka.. bergelak ketawa.. girls talk.. gossiping game.. grrr i just miss all that!!!...


just miss all of u 
ini mereka yang buat zati happy sepanjang vacation zati :).. thank u all tanpa korang x havoc la percutian kali ni kan.. :D.. mungkin x ramai seperti yang kita jangka tapi ianya dah cukup buat kita enjoy every moment yang terlakar kan.. :)...

lets kenal-kenal dengan mereka!!.. 

budak ganu as tuan rumah yang super duper ramah,baik hati,and amik berat :).. fiefie roshdi as mummy dalam vacation ni. nur hanani yang selalu cari zati bila zati ilang even kejap pn and last but not least of course la siwon!!!... eh salah-salah of course la.. wan ahmad faris.. hiii thanks a lot sebab sanggup melayan kerenah kami yang datang dari jauh yang bawa macam-macam perangai :)..

budak kl or mungkin ad mix mix kot... hiii wan khamis as ulat tiket yang duk beli kan tiket, zi yang cun (comeysungguhkamixtipu ) ,camy ni orng melaka tapi bakal menantu orang kl so consider orang kl la kan.. hii, zaty mudafi as my kembar dekat sana, and muss si rambut toncet2.. haha.. and syam yang x abis-abis dengan rokok nye.. hiii

and last bust not least of course la yang mai dari johor!!.. eva si cenonet yang always happening, pz mula-mula ingat ala abng-abang garang last-last kuar juga kekanak-kanakan nye.. haha and meeeeee.. zati karim!!.. budak gemuk!!.. eh.. hahaha.. 


22.8.2014 

start the journey with smile!..
sebelas pagi zati dah start journey merayap ke negeri orang... bajet-bajet kental kan naik bus awal-awal... hiii thanks pada yang tolong tunjuk jalan dari TBS ke stesen PUTRA.. sumpah blurr bila orang suro naik ulat gonggok bergerak tu.. xtaw nak naik mana nak turun stesen mana.. maklum la.. orang kampung.. hiii x banyak cerita pon hari ni.. just stay dalam bus makan minum and naik bus perjalanan amik masa lebih kurang 7jam setengah kot sebab naik bus pukul 10 malam n sampay around 6.30 pagi klo x silap.. tido dalam bus??.. eerrr x kot.. sebab zati jenis takut naik bus or keta yang orang yang zati x kenal.. ada la tertido dalam sejam dua.. huu.. duduk seat besar pon x mampu buat zati tertido.. sejuk jangan cakap la nak.. mau kejung tulang.. lemak-lemak zati ni pon x mampu nak kawal kesejukan tu.. hiii 

23.8.2014 

xtaw la si wan tu napa..lapo sangat gak nye...hii


sampy ke kuala Besut, Jetty tempat menuggu boat yang akan bawa kami ke PUlAU PERHENTIAN.. masing-masing teruja dah nengok laut nengok ikan nengok boat.. hii.. first time jumpa eva dalam surau, jumpa pp,jumpa paris, jumpa pz.. hiii.. mungkin masih malu x jadi apa la kan.. masing-masing senyum ja..hiiii kita malu.. tutup muka ..  hee.. lepas kenal-kenal sikit-sikit of course la cari tempat makan... anak cacing lompat-lompat minta di beri makan..start dari sini kami berbual.. masih teringat berbual dengan eva pasal toilet kat surau.. tergelak-gelak kita kan eva kan.. hii..

orang cakap x kenal maka x cinta kan.. kami x kenal pon dah cam bertahun bercinta.. macam-macam cerita keluar... lagi satu benda penting bila vacation ni mesti lah SELPIE GROUPIE or bahasa melayunye AMIK GAMBO 

weeee.. jom nengok gelagat kami dengan kamera!!.. hii 


candid mungkin.. hiii

seronoookkkkkk!

gegurl!

groupie!!

aircond bauuuu!!.. haha
muka suci bersih, muka x mandi, muka happy jumpa kawan baru, x nampak kan cam baru kenal kan...gambar natural je kan kan.. x susah pon nak berkawan.. cuma perlu senyum dan x buat kepal sendiri yang buat orang annoying dengan kita kan.. cam kanak-kanak pon ada juga zati nengok gambo-gambo kitaorang ni... hiii.. 

jom kita ke pulaaauuuuu!!!
hiii naik speedboat buat zati terlompat-lompat.. haha.. sakit pinggang mak nak..dah rasa cam naik roller coaster pon ada juga.. hiii :) sampy-sampy xleyh nak check in lagi.. maklum la mak cik yang kemas rumah tu x kemas lagi rumah.. so tersadai la sat dekat depan kedai.. huuu..paling syiookkk zatikarim dapat kek coklat!!ahaha... thank cik nani!!!... lain kali buat lagi.. hahaha!!....dekat sejam juga la tunggu nak check in...akhirnyeeeee.. katil dan bantal.. #heaveeeennn!!!.. hahaha...

petang tu kitaorang main air!!!.. berenang-berenang la kita di dalam air.. wee~~... 
hari ni cam perkenalan dengan alat snorkeling.. amik ko tengelam timbul tengelam timbul kami kat tepi laut tu.. hahahaha... zati rasa dah cam dugong tersadai.. bahahaha.. seronok-seronok.. 

mereka smpy dulu!.. 
to much happiness start here!!.. dari main game dalam air sampy duduk tepi pantai.. dari polar bear sampy awak suka saya tak... dari dodge ball sampy tanam orang dalam pasir.. dari senyap sampy ketawa.. okay itu seronok!.. wee~~~...
#gambar semua banyak kat zati dafi... so xde gambar mampu mengambarkan kenangan itu... opss sebelum lupa.. dapat hadiah dari pantai Pulau Perhentian.. kaki luka sikit...auuchhh sakit plak kaki kita.. weeeeee~~petang-petang sikit kami balik...n get ready untuk aktiviti malam :)

aktiviti malam kitaorang wat ice breaking n borak-borak... banyak benda kita borak banyak benda kita debatkan.. banyak benda kita tahu malam tu :D.. and its was fun geng!!.. after that tidoo la.. ready-ready untuk esok kan.. nak berenang dengan penyu plak... hiii!!!


24.08.2014
hari kedua!.. puas buat girls talk malam semalam buat kami lebih rapat... hiii nama pon girl kan gosipping is number one!.. hii 
bangun pagi gosok gigi x mandi!.. hii.. sebab nak terjun laut kan.. doa-doa ja ikan-ikan kat laut tu x pengsan dek kerana bau kami.. hiii.. sebelum bersnokeling kita bergambar dulu!!!.. hiii.. 

mata lalat is everywhere!!.. 

konon-konon penjajah pulau perhentian
mula-mula nak cecah kaki dalam air tu gerun nauzubillah... takut nak oiii.. mau tenggelam klo xrety berenang.. grrr.. lagi-lagi den yang badan berat ni kan.. risau weyh risau.. ada yang mak rindu ke aku.. haha...
makin lama makin berani.. snorkeling dengan jaya nye.. rasa cam kura-kura masuk air masin ja.. kejap-kejap tengelam sekejap timbul kejap terbalik sekejap maintain.. dah cam apa dah.. nasib baik xde sapa rakam.. klo ada mau kena gelak 2 tahun.. hiii.. 
nak cakap pasal batu karang and ikan masa snorkeling tu.. subhanallah sumpah cantik sangt!.. ikan dye cantik batu karang cantik.. kekadang terpukau weyh.. suka sangat2.. and palig awsome..kami nampak penyu!.. OMG.. OMG.. penyu besar okay... grrrr mau je nak pi kejar then naik atas penyu.. buat ala-ala goku tu kan hiii...

our momento yang sooooooooo menaningfull!!... 


senyum satu kali!

paris omeeeyy angaattt!.. hahah

12 crew's in a boat 



kaki selpie itu kami!.. hiii

terapung..
buat zati yang first time snorkeling ni.. leyh la di katakan success, mampu nengok penyu mampu nengok ikan dalam laut mampu bergembira.. mampu tersenyum kan... walaupun sebenarnye penat.. 5 point kami pergi and semuanye syiook!!.. and i love it.. 


xtaw nak describe ni muka apa.. hiii 

penyu berenang!!.. eehhh.. silap2.. zati berenang hahaha
seronok sangat snorkeling but yang x bestnye.. abis berbelang muka dan tangan cek ni.. payah nak putih balik ni nak...ni bukan dayang senandung ni dayang senandung tapi dayang sebandung mungkin.. lalalala..done with snorkeling!!.. and its was fun and i did it... sejak dari johor sampy la ke perhentian zati duk fikir gi mana la nak terapung nak berenang nak nengok ikan nak nengok penyu.. aiishhh.. and #joget-joget.. hiiii
petang nyeee.. kami nak ke windmill..so tercapai la hasrat wan nak cuci mata ngan minah-minah saleh kat long beach tu.. Akhiirnnyeee.. ahaha.. 
windmill is so penaaatt... lagi-lagi cam zati yang stamina ntah lenyap kemana ntah...sumpah penat.. cam nak nangis pon ada juga... 
satu sifat zati... if terlalu penat zati nangis if terlalu sakit nangis if gembira pon nangis.. haha.. ntah la.. xtaw la mana zati follow tabiat ni..penat-penat naik atas tu rasa berbaloi bila nampak permandangan cantik... lenyap semuanye



cantik kan... masalah pon akan hilang bila nengok ciptaan seindah ini...rasa macam x nak balik.. hiiii cantik giler-giler...kat atas ni aku banyak senyap sebab aku penat... aku risau bila aku bnyak cakp aku nangis.. haha tapi xpa its so fun.. hiiii





bukan kami kalau xde gambar.. hahaha..macam-macam gaya macam-macam ragam.. and i just miss all the memory there... turun dari windmill aku masih penat huuu... maklum la semput kot x abis lagi.. hiii bahana x dengar cakap mak kan.. hiii...lalala... 

waktu malam pulak BBQ time... makan ayam dan ikan.. hii mungkin x berapa nak bbq tapi cukup la... malam akhir dengan mereka sampai ke pagi x masuk bilik lagi.. duk ketawa lagi kat bawah lampu atas kerusi pinjam.. hiii.. kanak-kanak time!!.. hii dari abng garang jadi kanak-kanak kurang matang..

truth or dare tu paling rare.. ahaha zati tergelak besar bila ingat itu semua.. abe wan nari samba sapa boley nampak klo x ke perhentian.. ye x abe wan.. hahahaha.. pakal je xde video.. haha..

so much fun malam tu.. hiii...

3 pagi baru cecah kaki dalam alam mimpi.. baru taw apa itu mengantuk.. baru taw apa itu bantal.. x ngat dunia.. orang kampung semua tutup pintu.. hiiiii

25.08.2014

wewiiittt... final day!.. 
konon-konon nak kluar pulau pagi akhir nye pukul 10 baru kami kuar.. hiii..lalalala.... 
3 kereta Alza Kancil and Preve... wewwwittt ke KT la kita... berjimba atas darat pulak... 
oppsss sebelum lupaaaa.... kami amik bro z kat instep luu sebelum pi jejalan.. n sempat la ziarah ayah mimi yang sakit.. semoga cepat sembuh ye ayah mimi ...
nak nengok x abang z kacak bergaya.. hahahaha 

scrol bawah sikit..


sikit lagi


eh.. lagi laaaa..


hiiii

taraaaaa..!!!

wewwiitt sado kn sado kn.. hiii... 
sian dye nak join Perhentian tapi di sebabakan nak blaja kena la berkorban ye x abe z.. hiii
semoga trus success bro :)


okay berbalik pada cerita kami....
of course la makan!!.. sotong celup tepung udang celup tepung.. perrhhh sampy la ni kami terbayang..sluurpp2... sedap kot.. sampy lupa nak snap-snap gambo kat situ.. hiiii

lepas tu.. kami ke bus satand KT.. konon2 yang budak-budak KL nak balik tapi akhirnye just Zi and Muss ja yang balik.. yang lain berkampung lagi kat Ganu.. hiiii maklumla nak Shopping lu sebelum balik.. hiiii..lalalalaa.... 

26.08.2014

hiiii.. pagi-pagi dah pi cari nasi kerabu.. tapi.. xde pon.. sobsss.. sobsss sedih la juga... krukk-krukk x dapat makan nasi kerabu.. :( :(
makan nasi campur pon okay dah...sedaaappp..
after that, kami ke Pasar Payang!!.. apa lagi Shoppppinnggg!!!!...Kampung Losong pon Kami pi juga.. serta akhir sekali Masjid kristal.. hiiii 


say kaki!!.. hii

the girlsss..

sembilu kasih 2.. hahahahaha
akhir nye kami singgah A&W before balik :)..
so much memory with u all and i miss u bro and sis... 


orang kata tak kenal maka x cinta tapi pada aku biar la x kenal mana janji satu kepala... :).. 
kawan x semestinye sesuatu yang sempurna tapi kawan ialah mereka yang boleh ada ketika kita ketawa dan menangis.. 


kenanagan x kan pernah padam.. ianya akan terus jadi simpanan kekal abadi.. :D




XOXO 
till next postt :) 


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

Thursday, 1 May 2014

melaka lagi :)

hai.. assalamualaikum

haii.. assalamualaikum geng!!.
rindu ittew tak.. rindu ittew x??.. heee.. #mohon tampo zati ramai-ramai.. haha
rasa rindu nak menaip tapi terbantut dek kerana ketiadaan idea yang bernas dan menarik untuk di taip... dalam kata lain.. penyakit M melanda dengan jaya nye.. hee..
Lappy masih belum di beri nyawa baru.. #mohon nangis untuk zati #waaa...gaji nyawa-nyawa ikan setiap bulan x mampu lagi nak hantar lappy kesayangan tu masuk wad.. mohon gaji membiak dengan subur nye untuk bulan depan!.. grrrr
entry masih lagi lembab seperti siput sedut x cukup udara... masuk tersengguk-sengguk untuk di karang... ntah mana larinya entry yang ntah pape dari zati ni ah..

Melaka?.. 
apa ada dengan Melaka??..
Melaka tu apa??.. 

M.E.L.A.K.A 
cer eja ramai-ramai... cepat-cepat sapa eja betul bagi flying kiss sekali.. hiiii....

gathering lagi dengan mereka di melaka negeri ku sayang.. negeri-negeri lain mohon jangan band zati dari mai tempat hampa ea.. melaka tetap jadi pilihan mereka untuk berjalan menimba pengalaman dan memenatkan diri.. heee... 

sapa mereka??... awek ke??.. pakwe ke??...heee... 

ini dye si pakwe dan makwe!!..
heee... itu mereka..crew kami kali ini :).. 
syam,zeq,zariey,tirah,nani,dani and zati... ramai x ramai x??.. heee.. sesapa nak no telepon mohon PM zati..
Gathering kali ni buat ala-ala "bekpek".. di area negeri Melaka.. 
mungkin kali ni zati xleyh la nak cerita panjang-panjang sebab zati x join for the whole activity... just joined for some of the activity... 
dengar-dengar cerita mereka berkumpul dekat KL before mai Melaka.. senyum ketawa bermula di situ.. okay di situ zati jeles.. waaa... nak ketawa sama-sama juga.. heee...

zati mai sana petang so x dapat la join aktiviti menguruskan badan.. haha..
*gosok-gosok perut lemak2 sayang x ilang...
dengar-dengar cerita dyeorang mendaki A famosa tu... terbayang kalau cek yang naik mau semput ilang nyawa haha... tangga-tangga tu senyum ja nengok zati satgi..

mereka tanpa zati :')
mereka lagi :)
dan lagi 

happening kan.. happening kan... 
okay zati yang pi malam tu pon jeles.. waaa.. :'( nak ikuutttttt...
mungkin penat tapi seronok bila dapat merayap dengan kekawan ni weyh!.. grrr

mungkin bagi zati yang dah mungkin boleh di katakan Melaka murtad ni pusing-pusing melaka ni dah menjadi pekara biasa...maklum la dah 3 tahun setengah mencipta memori di Melaka... ceeywaaahhh!.. hahaha... 

kawan baru lagi!!...
for u'olls punya information... dalam ramai-ramai tu zati penah jumpa zeq ja weyh.. tu pon sekali.. hee.. yang lain-lain tu sema first time... tapi kami-kami selalu mengecohkan diri dekat whatsappp.... heee...
so much fun to know all of you...

untuk malamnya kami hilang arah tuju!.. haha..
tapi pekara paling penting..anak-anak cacing kena bagi makan... so kami semua memenuhkan perut kami dengan makanan foodcourt MP.. haha...

si cantik manis :) 

abaikan pinggan mangkuk yang kosong..heeee

mohon zoom muka zeq lapo.. heeee...
aktiviti malam kat melaka ni x banayak sangat bagi zati la... if nak merayap pon x banyak sangat tmpat nak pi... setakat MP DP, jonker walk, dataran pahlawan... tu ja la benda hidup kat area tengah melaka.. heee..tu pada pandangan zati..

Jonker Walk jadi sasaran kami... 
Jom jalan-jalan!!...

opsss sebelum lupa... kitaorang pi River cruise dulu... heeee...
meneroka sungai air teh melaka dengan jaya nye...
pssst... for u'olss selama 3 tahun zati kat melaka.. zati xpernah naik menatang ni.. hiii... teruja la gak nak naik benda ni.. hiiii... 
new experience... aceceyh..zati karim speaking weyh.. hahaha...
x di nafikan pemandangan cantik sepanjang sungai ni... and paling cun area kg Mortem... seriusly cantik.. dengan lampu-lampu dye...area yang ada lukisan-lukiasan dye pon cantik... sampy teleng-teleng pala den ni ah duk terpusing-pusing nengok gambo-gambo tu... 

excited x kami.. heee..


malaysian culture is everywhere :)

cantik pada pandangan mata :)
tapi pada zati... bau bau wangi dari air sungai ni menyepoilkan mood..
semerbak harum semerbak wangi... grrr.. kembang kempi kembang kempis idung ni ah nahan bau harum mewangi :).. grrrr....
 
abe syam duk nahan bau wangi sungai melaka.. haha...
heee... 
after duk bau haruman semerbak tu..kitaorang terus merayap kat Jonker Walk... 
seperti yang semua taw... Jonker Walk merupakan satu kawasan yang kebanyakannya di penuhi oleh peniaga-peniaga yang berbangsa cina...
terdapat pelbagai jenis barang yang di jual di kawasan ini seperti perhiasan rumah, aksesori wanita,aksesori phone.. selipar kasut.. semua adalah... harganya pon bolehlah dikatakan murah.. 
So JOM SHOPPING!!.. heee.. lalalala...





biarlah gambar berbicara ceeyywaaahhhh... haha
mohon lempang ramai-ramai.. 
hik hok hik hok... hahahaha....

after that mungkin mereka ada aktiviti lain... maklum la... tepat pukul 12 tengah malam zati balik.. heee...
walaupun sekejap.. ketawa senyum semua ada... tapi bila dah malam mungki mereka dah penat semua lesu je... but its okay janji kita enjoy ye kawan-kawan...

opss before lupa... mereka ni kawan-kawan FB zati... dari group REPUBLIC OF 92.... 

p/s : biar ramai kawan jangan ramai musuh.. :)


last but not least tempat sama tapi kenangan berbeza...
mungkin ada suka duka..tapi itu lah pengalaman :) 





biarkan angan-angan menjadi pemangkin kita mengejar cita-cita....

:)

till next post

flying kisss... muah...muahh.. ahaha

maaf terkasar bahasa.. senyum :)