Thursday, 1 May 2014

melaka lagi :)

hai.. assalamualaikum

haii.. assalamualaikum geng!!.
rindu ittew tak.. rindu ittew x??.. heee.. #mohon tampo zati ramai-ramai.. haha
rasa rindu nak menaip tapi terbantut dek kerana ketiadaan idea yang bernas dan menarik untuk di taip... dalam kata lain.. penyakit M melanda dengan jaya nye.. hee..
Lappy masih belum di beri nyawa baru.. #mohon nangis untuk zati #waaa...gaji nyawa-nyawa ikan setiap bulan x mampu lagi nak hantar lappy kesayangan tu masuk wad.. mohon gaji membiak dengan subur nye untuk bulan depan!.. grrrr
entry masih lagi lembab seperti siput sedut x cukup udara... masuk tersengguk-sengguk untuk di karang... ntah mana larinya entry yang ntah pape dari zati ni ah..

Melaka?.. 
apa ada dengan Melaka??..
Melaka tu apa??.. 

M.E.L.A.K.A 
cer eja ramai-ramai... cepat-cepat sapa eja betul bagi flying kiss sekali.. hiiii....

gathering lagi dengan mereka di melaka negeri ku sayang.. negeri-negeri lain mohon jangan band zati dari mai tempat hampa ea.. melaka tetap jadi pilihan mereka untuk berjalan menimba pengalaman dan memenatkan diri.. heee... 

sapa mereka??... awek ke??.. pakwe ke??...heee... 

ini dye si pakwe dan makwe!!..
heee... itu mereka..crew kami kali ini :).. 
syam,zeq,zariey,tirah,nani,dani and zati... ramai x ramai x??.. heee.. sesapa nak no telepon mohon PM zati..
Gathering kali ni buat ala-ala "bekpek".. di area negeri Melaka.. 
mungkin kali ni zati xleyh la nak cerita panjang-panjang sebab zati x join for the whole activity... just joined for some of the activity... 
dengar-dengar cerita mereka berkumpul dekat KL before mai Melaka.. senyum ketawa bermula di situ.. okay di situ zati jeles.. waaa... nak ketawa sama-sama juga.. heee...

zati mai sana petang so x dapat la join aktiviti menguruskan badan.. haha..
*gosok-gosok perut lemak2 sayang x ilang...
dengar-dengar cerita dyeorang mendaki A famosa tu... terbayang kalau cek yang naik mau semput ilang nyawa haha... tangga-tangga tu senyum ja nengok zati satgi..

mereka tanpa zati :')
mereka lagi :)
dan lagi 

happening kan.. happening kan... 
okay zati yang pi malam tu pon jeles.. waaa.. :'( nak ikuutttttt...
mungkin penat tapi seronok bila dapat merayap dengan kekawan ni weyh!.. grrr

mungkin bagi zati yang dah mungkin boleh di katakan Melaka murtad ni pusing-pusing melaka ni dah menjadi pekara biasa...maklum la dah 3 tahun setengah mencipta memori di Melaka... ceeywaaahhh!.. hahaha... 

kawan baru lagi!!...
for u'olls punya information... dalam ramai-ramai tu zati penah jumpa zeq ja weyh.. tu pon sekali.. hee.. yang lain-lain tu sema first time... tapi kami-kami selalu mengecohkan diri dekat whatsappp.... heee...
so much fun to know all of you...

untuk malamnya kami hilang arah tuju!.. haha..
tapi pekara paling penting..anak-anak cacing kena bagi makan... so kami semua memenuhkan perut kami dengan makanan foodcourt MP.. haha...

si cantik manis :) 

abaikan pinggan mangkuk yang kosong..heeee

mohon zoom muka zeq lapo.. heeee...
aktiviti malam kat melaka ni x banayak sangat bagi zati la... if nak merayap pon x banyak sangat tmpat nak pi... setakat MP DP, jonker walk, dataran pahlawan... tu ja la benda hidup kat area tengah melaka.. heee..tu pada pandangan zati..

Jonker Walk jadi sasaran kami... 
Jom jalan-jalan!!...

opsss sebelum lupa... kitaorang pi River cruise dulu... heeee...
meneroka sungai air teh melaka dengan jaya nye...
pssst... for u'olss selama 3 tahun zati kat melaka.. zati xpernah naik menatang ni.. hiii... teruja la gak nak naik benda ni.. hiiii... 
new experience... aceceyh..zati karim speaking weyh.. hahaha...
x di nafikan pemandangan cantik sepanjang sungai ni... and paling cun area kg Mortem... seriusly cantik.. dengan lampu-lampu dye...area yang ada lukisan-lukiasan dye pon cantik... sampy teleng-teleng pala den ni ah duk terpusing-pusing nengok gambo-gambo tu... 

excited x kami.. heee..


malaysian culture is everywhere :)

cantik pada pandangan mata :)
tapi pada zati... bau bau wangi dari air sungai ni menyepoilkan mood..
semerbak harum semerbak wangi... grrr.. kembang kempi kembang kempis idung ni ah nahan bau harum mewangi :).. grrrr....
 
abe syam duk nahan bau wangi sungai melaka.. haha...
heee... 
after duk bau haruman semerbak tu..kitaorang terus merayap kat Jonker Walk... 
seperti yang semua taw... Jonker Walk merupakan satu kawasan yang kebanyakannya di penuhi oleh peniaga-peniaga yang berbangsa cina...
terdapat pelbagai jenis barang yang di jual di kawasan ini seperti perhiasan rumah, aksesori wanita,aksesori phone.. selipar kasut.. semua adalah... harganya pon bolehlah dikatakan murah.. 
So JOM SHOPPING!!.. heee.. lalalala...





biarlah gambar berbicara ceeyywaaahhhh... haha
mohon lempang ramai-ramai.. 
hik hok hik hok... hahahaha....

after that mungkin mereka ada aktiviti lain... maklum la... tepat pukul 12 tengah malam zati balik.. heee...
walaupun sekejap.. ketawa senyum semua ada... tapi bila dah malam mungki mereka dah penat semua lesu je... but its okay janji kita enjoy ye kawan-kawan...

opss before lupa... mereka ni kawan-kawan FB zati... dari group REPUBLIC OF 92.... 

p/s : biar ramai kawan jangan ramai musuh.. :)


last but not least tempat sama tapi kenangan berbeza...
mungkin ada suka duka..tapi itu lah pengalaman :) 





biarkan angan-angan menjadi pemangkin kita mengejar cita-cita....

:)

till next post

flying kisss... muah...muahh.. ahaha

maaf terkasar bahasa.. senyum :)

No comments:

Post a Comment