Friday, 23 September 2016

DUNIA BARU

hai..assalamualaikum...

rasanya dah lama sangat tak menaip kat dunia pink ni... 
almaklum la...
line internet dah xde kat umah sewa pastu lappy pun ilek nak menaip.. hihi..

eeehhh ehhh.. zati karim menyewa??.. bukan stay ngan parents ke before this.. hihihi...
for your information.. sekarang ni zati dah xkerja dekat tempat lama lagi.. alaaaa.. dah x kat tempat pak mat lagi... Alhamdulillah dah dapat dah kerja baru.. 

yeaaayy!!..
dunia baru yang penuh dengan cabaran.. before this kerja dekat kaunter and sekarang pun kat kaunter tapi... dulu duduk kaunter dengan orang-orang dari negara luar but now berurusan dengan orang awam dari Malaysia... so lagi mencabar i think... dulu bercakap macam ayam dengan itik..but now kerja kena bercakap dengan ilmu.. sebab once information yang zati cakap salah its will make the person hear my information doing the wrong think... 

tapi kat tempat kerja baru ni banyak lagi benda baru nak kena belajar.. almaklum laa langsung xde basic tentang pape but i will try the best... 

doakan zati yang terbaik ye kawan-kawan..

baru-baru ni kena pi periksa kat UTM untuk pengesahan jawatan zati.. hope will be success.. almaklum la malas nak amik dua tiga kali.. mohon keputusan dye terbaik la.. hihi..

kalau dulu cuti rabu sekarang ni cuti dah hujung minggu...wahhh heaven kan.. hehehe...

tiap minggu leyh lepak kat umah xde lagi misel yang sibuk duk suro keja masa hujung minggu... 

takde lagi kes short duit tapi sekarang diganti dengan short dokumen pulak.. 


kalau dulu kawan-kawan satu branch cuma 3 4 orang ni sekarang dah satu pejabat dekat 100 orang.. tapi lain department la.. 


hope i will be happy with this new life... 


hihi... see you all next post..
rasa mengarut sangat menaip ni... tapi hope korang suka


maaf terkasar bahasa.. senyum :)

2 comments:

  1. Dunia baru, blog pon macam baru je niii 😱

    ReplyDelete
  2. hahahahaa... xlaa... blog lama x update jee :)

    ReplyDelete